Hur gör jag Diagnostisera problem med bilen för 1981 Camero?

1981 Chevrolet började installera inbyggda datorer i de Camaros Z28 modellerna. Denna inbyggda datorn kallas ECM eller Engine datormodulen. ECM var kopplad till många av de elektriska komponenterna i Camaro. I teorin, förutsatt ECM en snabb diagnos så att eventuella problem med fordonet genom att haka upp till en större dator som skulle läsa felmeddelanden genererade meddelanden. Det finns ett antal områden för att leta efter i problem med en 1981 Camaro. För de flesta fordon, det är antingen energiflödet, luftflödet eller bränsleflödet. Med en 29-årig bil, det finns andra frågor. Instruktioner
Grunderna
1

Vrid nyckeln i tändningslåset precis tillräckligt långt för att slå på den inre elektroniken. Kontrollera radio, ljus och signaler för att se till varje tänds. Den första grundläggande frågan du kontrollerar är energiflödet. Den el som går från batteriet till varje elektrisk komponent i motorn och till säkringsdosan. Om den inre elektroniken fungerar och de elektriska komponenterna i motorn fungerar bör energiflödet vara fina.

För en närmare diagnos, kolla fördelarlocket, de tändstift och kablar kontaktdon för rost, röta eller skador. Den andra generationens Camaro från 1981 hade sido batterierna montera stil. Den fabriksmonterade batteriet var Delco Freedom typ.
2

Inspektera luftflödet av fordonet. Öppna huven och ta bort luftfiltret. Kontrollera om hål eller krönta skräp i filtret, vilket kan behöva bytas ut. Kontrollera slangar luftintag bakom luftfiltret för löv, smuts eller annat som kan blockera luftflödet in i motorn. Om du inte kan hitta blockering och filtret är i någorlunda gott skick, köpa en förgasare renare från en automatisk leverans butik och följa anvisningarna. Den Camaro ECM var ansluten till förgasaren och kontrollerade blandning av luft och bränsle i rätt proportioner för att generera den lilla explosionen nödvändigt för att starta motorn.
3

Kontrollera bränsleflödet av fordonet. Inspektera bränslefiltret, som ligger i den främre delen av den bakre axeln. Bränsleröret linjen går från bensintanken i bränsleinsprutningssystemet. Bränslefiltret skärmar partiklar av smuts och rost från bränslet innan det når, och potentiellt skada, motorn. Avlägsna tillbehören oavsett om de är av metall eller plast. Använd en vridande rörelse för att ta bort filtret. Kontrollera tätningarna på båda ändarna av filtret för skräp eller slitage. Byt ut filtret. Kontrollera bränsleledningen för läckage, sprickor, trasiga armaturer och röta. Addera Bortom grunderna
4

Spola växellådan med antingen ett kommersiellt köpt produkten eller har en professionell göra den. Flushing överföringen bort bebyggda slam och hjälper till att lokalisera läckor i ledningar och kopplingssystemet. Inspektera transmissionskablarna för slitage och röta, eftersom detta kan hindra byte av växlar. Gammal kabel av koppar och isolerad tråd täcker kan fel lätt.
5

Inspektera bromsbelägg och rotorer för slitage. Båda ska vara slät, torr och utan skavanker. Om du märker vätska har läckt eller läcker på dynorna eller rotorer, hitta och åtgärda läckan och sedan ersätta både kuddar och rotorer.
6

Undersök "Check Engine" light om den är på. ECM kommer att förmå "Check Engine" light om den upptäcker ett problem på en av de många elektriska komponenter den är ansluten till. Ibland meddelande skapat betyder att ECM själv inte fungerar. Kontroll grunderna först, och går vidare till de andra alternativen kommer att hjälpa dig att undvika en felaktig läsning på ECM.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66258.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.