Dodge 4.7 motorproblem

Dodge 4,7-liters PowerTech V-8 motorn har fått blandade recensioner från ägarna sedan sin debut 1999. Men de flesta av dess kvalitet frågor centrum på brist på planerat underhåll som kommer undergång någon motor till en tidig död. Den 4,7-liters V-8 är mer kompakt och ger mer ström än sin föregångare, den 5,2-liters motor. Flighter Dodge lastbilar drivs av en 4,7-liters PowerTech V-8 motor.
Bakgrund

4,7-liters aluminium motor introducerades först i 1999 Jeep Grand Cherokee och Dodge Dakota pickup och Durango stadsjeepar ett år senare. Dodge Ram raggade 4,7 år 2002. Hästkrafter varierar från 302 hästkrafter med 329 £-fötter vridmoment i Dakotas till 310 hästkrafter och 329 £-fötter vridmoment för större Ram pickups, enligt allpar.com
underhåll frågor

Liksom alla biltillverkare, häftar Chrysler LLC, moderbolag till Dodge, en strikt garantiåtagande. Motorbortfall, en återkommande fråga med Dodge Durangos och Dakotas, har centrerat på bristande underhåll. Även om en ägare kan ge bevis för regelbundna underhållet på fordonet, kan tecken på olja slam, metallspån eller underlåtenhet att byta delar med schemalagda intervall garantin ogiltig.
Motorbortfall

Engine kan inträffa efter 70.000 miles på grund av dålig eller bristande underhåll. Men motorbortfall har också varit känt att orsakas i vissa 4,7-litersmotorer med onormalt tunna väggar motorblocket på vissa motorer. De tunna väggarna orsaka hög värme, vilket med tiden kommer att orsaka oljan att bli klibbig och cheferna att knäcka. Endast strikt följer fabriken rekommenderade underhållsplan kan minimera exponeringen för motorbortfall och se till att garantin kommer att hedras.
Undantag

Även motorbortfall i Dodge 4.7- liters V-8: or har inte antagit betydande proportioner, carcomplaints.com rapporter som ägare har klagat av plötslig förlust av oljetrycket med så lite som 36.000 miles på motorn. Intern granskning av motorn har hittat olja slam att vara närvarande, även om diagnostiska kontroller misslyckas med att lokalisera källan till felet.
Oljeslam

oljeslammet verkar vara ett vanligt problem med 4.7 motor. Det har varit känt att bygga upp i oavsett vilken vikten av motorolja. Olja slam är oftast på grund av en felaktig positiv vevhusventilation eller PCV, ventil. Ändra PCV och byta till hög-körsträcka olja kommer sannolikt att lösa problemet, enligt bobistheoilguy.com.
Överhettning

4,7-liters med mer än 70.000 miles finns risk för sprickbildning en chef om föraren fortsätter att köra den när motorn är igång vid 235 grader på plana ytor och upp till 250 grader på kullar eller släp. Ett diagnostiskt av radiator, termostat, vattenpump och spårvidd bör lokalisera problemet.
Oil Foam

olja skum, oftast tydligt på oljestickan eller inne oljan mössa, är också ett resultat av en felaktig PCV-ventilen. En fungerande PCV-ventilen ventiler ut överskott kondens som byggs upp. Den 4,7-liters V-8s benägna att olja skum kan kräva en 3.000 mile oljebyte i stället för de 6.000 sjömil förändringar som rekommenderas i nya modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64314.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.