Felsökning av Jeep Grand Cherokee kylfläkt

Kylfläkten i en Jeep Grand Cherokee håller motortemperaturen på rätt nivå genom att sparka på under tider när motorn når högre än medeltemperaturen. Utan det, kan motorn når farliga temperaturer och skada motorkomponenter. Om kylfläkten slutar arbeta, kan de flesta gör-det-själv mekaniker felsöka det på några minuter och avgöra vilka komponenter som behöver bytas ut. Saker du behöver
Spetstång
Brända bygel
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr. Dra locket från säkringsdosan på slutet av panelen. Använda säkringsförteckningen på insidan av locket, lokalisera säkringen för kylfläkten, och ta bort den med tång. Om metallen länken inne i säkringen är trasig, byt säkring. Om säkringen länken inte bruten, ominstallera säkringen och locket.
2

Ta bort locket för kraftdistribution blocket i motorrummet, mot brandväggen på förarsidan. Använda diagrammet på insidan av distribution omslaget, lokalisera 40 Amp säkring. Dra säkringen med tång. Om metallen länken inne i säkringen är trasig, byt säkring. Om säkringen länken inte är bruten, ominstallera säkringen och locket.
3

Koppla den elektriska kontakten som kör till fläktmotorn, vilket är i mitten på baksidan av fläkten svepning.
4

Bifoga en smält bygel till terminalen på kylfläkten som är mer utsatt efter att du dragit den elektriska kontakten. Anslut den andra änden av bygeln kabeln till batteriets pluspol. Bifoga en annan bygel till den andra terminalen, ansluta den till den negativa batteripolen. Om fläkten inte fungerar, fortsätt felsökningen.
5

Växla ledningarna till det motsatta terminaler. Om fläkten ändå inte fungerar, skall fläkten motor och montering bytas. Om fläkten fungerar, måste bilen tas i en professionell service center för testning på PCM, som styr kylfläkten reläer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67702.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.