Felsökning av en Chrysler Concorde

Felsökning en Chrysler Concorde behöver inte vara komplicerat. Den första punkten att komma ihåg när du felsöker ett Concorde är att du måste börja med de enklaste möjliga problem först och sedan arbeta dig upp till de mer komplexa problem och lösningar. Instruktioner
1

Kontrollera om det finns någon vätska under fordonet. Detta är ofta förbises, men mycket viktig. Röd vätska indikerar en läckande transaxel. Brun eller svart vätska indikerar en läckande behållare oljetråget. Grön vätska innebär att du läcker kylvätska. Om vätskan verkar vara bara vatten med ingen lukt och är klart, är det troligt att kondens din kompressor /luftkonditionering. Detta är normalt och kommer inte att orsaka några allvarliga problem. Men någon av de andra vätskorna indikerar ett potentiellt allvarligt problem som måste hanteras av en mekaniker.
2

Lyssna på tomgång. Om det är för lågt eller "grov", måste du justera Strypskruv kabel justering medurs för att spänna kabeln och normalisera gasreglaget spänningar och därmed i viloläge. Om det går på tomgång över 800 RPM, måste du slå på gasen justeringsskruven moturs för att lossa spänningen på kabeln och tomgång.
3

Kontrollera om det finns någon färgad rök som kommer ur din avgasröret medan du kör. Vit rök är ånga och innebär att du läcker kylvätska i förbränningskammaren. Detta kan vara farligt och orsaka kritiska motorhaveri på grund av hydro-låset (motorn försöker komprimera och tända vatten och är inte). Om röken är blå, betyder det att du bränner olja. Detta orsakas av olja blåsning genom kolvringarna av kolven. Svart rök indikerar att motorn får för mycket bensin och kör "rika." Dessa två sista problem, medan inte lika allvarlig som läckande kylmedel i systemet, fortfarande måste åtgärdas och fasta.
4

Lyssna efter oljud i växellådan medan Concorde skiftar genom växlarna. Detta indikerar att det inte finns tillräckligt med smörjmedel i systemet. Du måste lägga transmissionsolja till systemet, eller att ha en mekaniker tjänsten här för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64063.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.