Min 1994 Chevrolet lastbil startar inte

Många saker kan orsaka en 1994 Chevy truck att inte starta, men den vanligaste orsaken är ett dött batteri. Men om en Chevy truck inte har haft regelbundet underhåll, och sedan mekaniska problem kan orsaka fel att starta. Om problemet är att batteriet finns det några enkla steg som kan rätta till det. Om problemen i de mekaniska systemen, kommer lastbilen behöver en mekaniker för att få bilen igång igen. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Försök att starta trucken genom att vrida nyckeln till läge "ON". Om instrumentpanelen inte tänds, slås motorn inte över (det finns ingen "tuffar" ljud) och strålkastarna inte flash, då ingen ström lämnar batteriet. Det innebär att det kan finnas ett problem i elsystemet -. Vanligast i själva batteriet
2

Kontrollera batteriet. Kontrollera att transmissionen är i parken (om en automatisk växellåda) eller neutral (om manuell). Stäng av trucken, ta nyckeln ur tändningslåset och öppna huven på lastbilen, att se till att stötta upp den med den stödjande staven som är nedvikt längs framsidan av motorrummet. Inspektera bilbatteriet för någon skum som kommer ut av det. Skum innebär en syra läcka, och du kommer att behöva ringa en bärgningsbil. En professionell mekaniker behövs för att ta itu med problemet med tanke på den risk för frätskador. Om det inte finns någon skum, kontrollerar du att batteriet klämmorna är ordentligt anslutna till batteripolerna. Försök att sätta på trucken igen. Om fordonet startar, är det inga problem med batteriet eller elsystemet.
3

Men om lamporna inte tänds eller ljus endast svagt och motorn bara tuffar men inte start, då måste du byta ut batteriet. Ta ut nyckeln ur tändningen. Med hjälp av skiftnyckel, lossa och ta bort klämmorna på batterikablarna en i taget från batteripolerna. Frigör de kvarhållande klämmorna på vardera sidan av batteriet för hand. Du kan använda en skruvmejsel om du behöver utnyttja men använd inte för mycket kraft eller du kan bryta de kvarhållande klämmor. Dra ut batteriet med sin inbyggda handtag. Sätt i ett nytt batteri och koppla in de kvarhållande klämmor och kablar batteri. Försök tändningen igen, vid denna punkt lamporna ska gå på. Om lamporna tänds men motorn startar inte, bara "tuffar", då du kan ha en översvämmad motor.
4

översvämmade motor är när tändstift som antänder bränsle-luftblandningen i cylindrarna är våta med bränsle, förhindrar att kontakterna gnistbildning. För att fixa detta, ge gas hela vägen till golvet och slå på tändningen. Ta inte bort foten från gaspedalen. Detta gör luften motorn pumpen istället för bränsle, sålunda torkning av tändstift. Gör detta i fem minuter för att säkerställa alla pluggar är torra. Ta bort foten från gaspedalen och vrid lastbilen utanför. Vrid sedan tillbaka lastbilen och motorn ska starta. Om bilen inte startar, kan du ha mekaniska problem eller problem med datorn, som båda kräver en professionell mekaniker med diagnostisk utrustning för att ta reda på vad som är fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66148.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.