99 Nissan Sentra Fönster Felsökning

Nissan fönsterhissarna är konstruerade för att arbeta från huvudströmbrytaren samt omkopplare på varje dörr. Varje fönster drivs av ett eget fönster motor. Separat fönster säkringar och motorer hålla fönstren fungerar när ett fönster är inte. Den elektriska fönsterhissen Systemet fungerar bara när tändningen är i läge "ON". Startspärrmekanism på avancerad kontroll inaktivera växlar på de andra fönstren. De testmetoder är grundläggande och kan inte lösa problemet. Saker du behöver
Pincett
Säkring
Voltmeter
Wiring
Switch
Fönsterhiss
Fönster motor
Visa fler Instruktioner
Instruktioner för en voltmeter.
1

Anslut den röda proben till den positiva kontakten, betecknas med ett "+" på voltmetern. Anslut den svarta proben i den negativa kontakten (markerad med ett "-"). På voltmetern
2

Vrid ratten till ACV. Ställ in ratten på högsta inställningen för ACV. Vrid voltmetern på.
3

Håll sonderna med isolerade handtag. Tryck på den röda proben till den positiva krets eller vit tråd. Tryck den svarta proben till marken kretsen, eller svart tråd.
4

Placera sonderna i baksidan av knappen eller switch med kablar fortfarande är anslutna. Manövrera knappen eller strömbrytaren. Om strömbrytaren eller knappen får ström voltmetern registrerar spänningen.
99 Nissan Sentra fönster felsökning.
5

Kontrollera knappen fönstret lockout. Den lockout knapp kommer att stå ut längre när det är frikopplat.
6

Kontrollera säkringen. Brända eller trasiga säkringar kommer att göra alla fönster obrukbar. Byt ut brända eller trasiga säkringar.
7

Använd en voltmeter för att kontrollera spänningen på bakrutan lockout knapp om de bakre fönstren bara köra från huvudströmbrytare.
8

Använd en voltmeter för att kontrollera spänningen på ledningarna som går från switchen till gruppcentralen. Om det finns ström i gruppcentralen men inte ledningar, reparera eller byta ut trasiga eller skadade ledningar.
9

Använd en voltmeter för att kontrollera strömmen på strömbrytaren om fönstret fungerar från en switch, men inte den andra.
10

Leta efter skadade eller lösa trådar om strömmen når växeln. Byt ut skadade kablar och dra åt lösa anslutningar.
11

bort lucktätningen om fönstret är inoperabel från båda brytarna. Använd en voltmeter för att testa om makten vid fönstret motor, medan fönster manövreras. Placera sonderna i kabelnätet kontakten till fönstret motorn. Använd strömställaren.
12

Använd en voltmeter för att kontrollera strömmen till motorn. Kontrollera efter skadade kablar eller lösa anslutningar om ingen ström finns. Reparera och dra åt lösa anslutningar eller ledningar.
13

Använd en voltmeter för att kontrollera strömmen vid fönstret motorn. Koppla bort glaset från fönstret regulatorn om strömmen är närvarande vid motorn. Flytta glaset upp och ned manuellt. Om fönstret går fritt, byta fönster motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66551.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.