Hur veta om du har en dålig Cylinder Clutch master

En koppling huvudcylinder används i fordon med manuell växellåda för att trycksätta hydraulvätska som pressar och släpper upp kopplingen. När den här komponenten går dåligt, kan det göra för några mycket svåra körning. Det finns flera sätt en koppling master kan gå illa, inklusive luft i systemet, låg vätska eller internt fel. Saker du behöver
DOT 3 bromsvätska
Ficklampa
UV dye
UV glasögon
UV ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen, och kontrollera den fria rörligheten för kopplingen. Något mer som 1/2 tum är överdriven och ett tecken på en felaktig koppling huvudcylinder.
2

Tryck kopplingen hårt i golvet och omedelbart släppa upp kopplingspedalen. Pedalen bör snabbt släppa och springa fram till sitt utgångsläge. Om det sakta återgår till utgångsläget eller vistas nära golvet, kan kopplingen befälhavaren vara defekt eller behöver luften blödde ur det.
3

Kontrollera vätskenivån i kopplingens huvudcylinder . Det bör vara mellan de låga och höga nivåer. Använd ficklampa för att se den om det behövs.
4

Tillsätt vätska till kopplingen huvudcylinder, och lägg UV färgämne till oljan genom att helt enkelt dumpa det i.
5

Pumpa kopplingen flera gånger, sedan använda UV-glasögon och lätta att kontrollera för läcker under och runt koppling master. Läckande UV färgämne är ett tydligt tecken på att den koppling huvudcylinder är trasig och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65203.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.