GMC Sonoma Kommer inte gå bakåt

General Motors GMC Sonoma pickup såldes med antingen en femväxlad manuell växellåda eller automatisk växellåda. Ett skift ljus ingick det manuella alternativet, som talar om för dig när du ska lägga i en högre växel. Problem skiftande i backen med det manuella systemet kan relateras till teknik och den typ av motor. Problem med automatlåda kan relateras till vridmoment och bromsar. Dessa typer av frågor kan korrigeras. Instruktioner
1

Tryck kopplingspedalen på en manuell växellåda med foten. Efter bilen stannar, flytta in bakåt. Den "Reverse" position är längst ner till höger i växelspaken s galler. Det är under den "5" läge och diagonalt motsatta "1."
2

Vänta sex sekunder innan växling i backen efter stopp, om din GMC Sonoma är utrustad med en Vortec 4300 V-6 motor. Detta är ett hyss med motorns konstruktion och bekräftas av General Motors, och noteras i Sonoma bruksanvisningen.
3

i parkeringsbromsen på Sonoma innan du placerar en automatisk växellåda i " Park "vid parkering i en backe. Vikten av Sonoma kan orsaka vridmoment-stressfaktorer på överföring och gör det svårt att komma in i ett omvänt. När du går i backen på en kulle "Park", placera foten på fotbromsen, flytta in "Reverse" och sedan lossa parkeringsbromsen.
4

Placera foten på fotbromsen när du vill flytta ut ur "Park" och till "Reverse" och har en automatisk växellåda utrustad Sonoma. Förfarandet krävs som en säkerhetsfunktion. Lastbilen kommer inte flytta ut ur "Park" om du inte har foten på bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67700.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.