Vad kommer en bil Diagnostic berätta?

Utföra en bil diagnostik kan avslöja ett antal problem i samband med överföringen, oljetank, bensintank, avgassystem och andra delar av fordonet. Moderna fordon som är konstruerade med datorprocessorer, mikrochips och sensorer kan kopplas till en bil diagnostisk genomsökning av datorn för att peka ut exakt var problemet finns. De genomsökningar utförs på ett återförsäljaravtal eller i garaget av certifierad mekaniker. Vissa skanningar kan göras hemma med hjälp av en handhållen scanning enhet. Historia

Enligt popularmechanics.com, 1996 EPA uppdrag att datorn gränssnittet för alla fordon som säljs i USA måste uppfylla On-Board Diagnostics, version II (OBD II) standard. Detta innebar att eftermarknaden reparationsverkstäder skulle kunna diagnostisera ett problem i fordonet med hjälp av endast en uppsättning av verktyg och driva en enkel genomsökning av datorn. Detta är nu känt som bilen diagnostiska testet, processen är att ta fram en fullständig rapport med en uppsättning koder som avser olika problem
Effekter

Bilen diagnostik. kan berätta följande om fordonet: tändningen frågor, nivå uppbyggd i förbränningsmotorn, insprutare prestanda, oavsett om de tändspolar skjuter, motorns varvtal nivåer, luft-och vattentemperatur, vevaxel och kamaxel position och gaspådraget. Efter bilen diagnostik utförs, kommer datorn märka varje datapunkt för att avslöja vad som behöver korrigeras och lagrar denna kod så att teknikern kan se ut i ett visst område för problemet.

Gemensam diagnostiska koder

Enligt Car2Pro.com kan OBD II felkoder variera från P0100 till P1899. Varje bokstav och siffra i koden representerar en annan del av fordonet. Den första bokstaven är ofta ett "P", som hänför sig till drivlinan. Om det är ett "B", det skall förhålla sig till kroppen, avser ett "C" på chassit och ett "U" är odefinierad.

Siffran noll i den andra platshållaren är en generisk kod som delas av alla tillverkare, men vissa tillverkare använder en specifik kod här så siffran 1 kan visas. Den tredje platshållare avgör området av problemet. A 1 innebär att det finns ett bränsle eller luft problem, 2 innebär att det finns något fel med injektor kretsen, 3 innebär att det finns en tändning problem eller motorn är misständning, 4 betyder att det är en avgasrening problem, 5 innebär att det är ett fordon hastighet eller tomgång styrproblem, 6 innebär att det finns en dator eller utkrets problem, en 7 eller en 8 innebär att det finns en transmission problem. De fjärde och femte siffran i datorn diagnostikkontrollen rapport identifierar ytterligare vilket systemet inte fungerar, siffrorna som visas här kan variera från fordon, så mekanikern kör testet kan behöva kontakta generalagenten eller göra en del forskning om vad resten av koden betyder.
Kostnader

Priset på en genomsnittlig bil diagnostik kan variera från $ 20 till $ 400 beroende på vilken typ av scanner samt fabrikat och modell på fordonet , enligt popularmechanics.com. Konsumentlagen läsare är tillgängliga, men dessa endast ger begränsad information om källan till problemet.
Fördelar

Utföra en bil diagnostiskt test med hjälp av ett verktyg auto scan kan spara mekanikern mycket tid felsökningen och även spara pengar bilägaren eftersom de inte behöver betala för en komplett mekanisk kontroll på sin lokala verkstad. När "Check Engine" tänds på instrumentpanelen, har bilägaren ingen aning om vad som kan vara orsaken till problemet. Köra en datoriserad bil diagnostisk kontroll kan belysa problemet så att mekanikern kan fixa bara vad som behöver fixas. De flesta bil diagnostiska kontroller kan utföras på mindre än en timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64029.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.