Min Toyota inte kommer att stanna Löpning

Oavsett år och modell, alla bensindrivna Toyota motorer kräver samma tre saker att hålla igång: bränsle för att bränna, luft för att förbränna bränsle och gnista för att antända bränsleblandningen. Ett underskott i någon av dessa saker kan och kommer att orsaka motorstopp. Stalling problem är något unikt i att den drabbade datorn fungerar vid första - men av någon anledning misslyckas efter en tid eller under vissa villkor. Stalling problem är oftast lättare att diagnostisera än ingen start-problem, där nästan alla delar av motorn kan skadas eller involverad i fel. Saker du behöver
verkstadshandboken för motor fordon
Scan Tool
Metric uttag, full uppsättning
Phillips och flathead skruvmejslar, en komplett uppsättning
Metric öppna och box-end skiftnycklar, en komplett uppsättning
Bränsletrycksmätare
Eter startfluidum
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera motorns koderna om din check engine lampan lyser. Du kan köpa en dyr skanning verktyg för denna uppgift, men många kedjan Biltema kommer att göra det åt dig gratis. Gå till delar disken, berättar skötaren året och modell, och de kommer att gå utanför med dig att kontrollera koderna. Använd vilken information du samlar in från de koder för att ytterligare diagnostisera problemet.
2

Kontrollera vakuum läckor runt gummi /plast vakuumslangar kommer från insugningsröret och spjällhuset. Ett vakuum läcka kommer att visa sig som ett visslande ljud, medan motorn är igång. Om du hör ett sådant ljud, lyssna noga och följa den till dess källa. Annars leta efter spruckna och dela linjer där de glider på beslagen. Om du tror att du har hittat läckan, spraya det misstänkta området med en kort skur av eter startfluidum. Om motorns varvtal plötsligt stiger, har du hittat läckan..
3

Kontrollera bränslesystemet tryck Detta förfarande är bäst utförs av en erfaren mekaniker, och innebär att ansluta en tryckmätare till trycket åtkomst porten på din Toyotas bränslefördelningsröret, bränslefilter eller kallstart ventil. Du behöver en mätare och rätt tryck montering, Toyota artikelnummer SST # 09.268-45.012 och # 09268-45013-01 (respektive) för de flesta nyare modeller. Följ procedurerna Provtryckning beskrivs i reparationshandboken på motorns start-up, höga varvtal och efter avstängning för att testa kvarvarande tryck. Detta test ska berätta för dig om du har ett igensatt bränslefilter, dåligt fungerande tryckregulator, dåligt fungerande bränslepump eller en fråga i bränslepumpens varvtal-styrkretsen.
4

bort din tomgång ventil Air Control (IAC ) och inspektera den. IAC är en elektronisk ventil i spjällhuset som reglerar luftflödet vid låga och medelhöga varvtal, och gör att datorn kan finjustera luftflödet att uppfylla villkoren. Dessa ventiler ofta bli igensatta med kol sot och lack, och behöver rengöras från gång till gång. Följ reparationshandbok förfaranden för avlägsnande, rengöring och ominstallation. Allt sagt, detta bör inte ta mer än 15 minuter och kan omedelbart lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66415.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.