Felsökning av problem med tändningen

Ingenting är mer frustrerande då förbereder sig för att gå någonstans, och bilen startar inte. Antändning av en bil är ett komplext system. Det finns många komponenter i arbetet när motorn stängs över, och bilen börjar löpa. Nyckeln systemet måste engagera. Batteriet måste ha tillräckligt med kraft för att startmotorn att driva motorn för att utföra. Om du har ett problem, måste du göra en del felsökning, och bestämma vilken modul är fel. Instruktioner
1

Sätt din nyckel i tändningslåset och försöker slå det. Om det inte blir alls, vrid ratten åt vänster och höger samtidigt jiggling nyckeln. Om nyckeln nu vänder, var problemet med din styrlåset. Rattlåset skall bedriva om framhjulen vrids eller trycka mot något som liknar en trottoarkant.
2

Titta på instrumentbrädan. Om du ser en nyckel formad ljus eller säkerhet ljus, känner igen tändningen inte nyckeln. Prova en extra nyckel om du har en, annars kontakta din återförsäljare.
3

Vrid nyckeln till startläge och leta efter kontrollera motorn ljus. Om det inte är på, kan problemet vara med motorns dator.
4

Slå på tillbehören en efter en. Kontrollera vindrutetorkare, avfrostnings, radio och fönster makt och lås. Om alla tillbehör arbete, är problemet en körning kretskomponent. Dessa komponenter inkluderar spole, fördelare, eller elektronisk gnista styrdator. Kontrollera säkringar på alla tillbehör som inte fungerar. Se bilens instruktionsbok för säkring platser.
5

Slå torkarna på med nyckeln vrids till startläget. Om de rör sig, men långsamt, är batteriet troligen slut på ström. Du har ett dåligt batteri eller generator.
6

Tryck på knappen hela vägen framåt och försöker starta bilen. Om ingenting händer eller du här ett klickande ljud, är problemet troligen startmotorn eller batteriet. Kontrollera startmotorn tråden. Det kan ha en dålig anslutning.
7

Flytta din övergång från "Park" till "neutral" och försöker starta bilen igen. Om detta fungerar är omkopplaren för ditt skift fungerar inte korrekt eller skiftet inte var fullt engagerade i "Park" läge. Detta gäller endast bilar med automatisk växellåda.
8

Släpp kopplingen, om du har en manuell växellåda, och sänka den igen. Försök att starta bilen när kopplingen är helt nedtryckt mot golvet. Om detta inte fungerar, kan din kopplingspedal switch inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64752.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.