Så här kontrollerar kamaxellägets sensor på en 2002 Sentra

Den kamaxelgivaren på 2002 Nissan Sentra är en foto-optisk sensor som skickar en signal till bilens dator. Signalen innehåller motorvarvtal och vevaxel position. Sensorn ger ut fyra pulser per 720 graders vevaxel rotation, med undantag för cylinder 1, som ger ut 360 pulser per 720 graders rotation av vevaxeln. ECM använder informationen för att avgöra tändningen och att bestämma bränsle kontroll - hur länge spridarna är öppna. Sensorn är placerad inuti fördelaren. Om det går dåligt, måste hela distributören bytas. Saker du behöver
Ström grafritande meter
Visa fler instruktioner
1

Anslut den röda mätsladden på mätaren till 1-graders signal wire. Anslut den svarta kabeln till en känd god jord. Veva runt motorn och kontrollera vågformen. Mönstret ser ut som en serie av anslutna, fyrkantig, gemener oss och Ns. Varje del av mönstret ska vara lika högt med de andra delarna av mönstret.
2

Testa frekvensen genom att haka mätarens röda ledningen till 1-graders signal tråd och den svarta kabeln till en känd god jord. Starta bilen och håll varvtalet vid 800. Frekvensen bör läsa 2,4 kHz. Höj tomgång till 2500 rpm. Frekvensen bör vara 7,5 kHz. När du ökar eller minskar tomgång, bör frekvensen ökar eller minskar smidigt och bör inte ha några dropouts.
3

Kontrollera vevaxeln sensor, om du har en out-of-range signal eller få någon signal i ovanstående steg, genom att haka på den röda kabeln till tändningen plusledare och den svarta kabeln till ett fungerande marken. Vrid nyckeln på. Du bör se spänning. Om inte, byt distributören. Om du ser spänning, kolla grunderna genom att flytta den röda mätsladden till sensorn marken och lämnar den svarta kabeln på den kända goda jorden. Spänning ska visa som mindre än 0.100 volt.
4

Kontrollera spänningen på varje terminal genom att dra ur kontakten. Låt den svarta kabeln på en fungerande mark. Tryck på varje terminal med blymönja. Varje terminal bör visa 5 volt. Om inte, byt distributör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67560.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.