Felsökning Diagnostiska problem i en 2006 Saturn Ion

Saturn Ion kom ut på scenen 2003. Sedan dess har det visat sig vara en ekonomisk och driftsäker köp, även om dyrare samtid har större lyx att erbjuda. Den Ion kommer i både coupé och stilar sedan, och båda stilarna erbjuder 14.7 kubikfot av rymden i bagaget. När din Saturn Ion s "Check Engine" ljuset har kommit på, eller du har märkt problem, dra motorns diagnostiska koder är det bästa steg att ta. Felkoder skapas och lagras i datorn när ett problem är erkänd. Saker du behöver
OBD scanner
Bruksanvisning eller reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Ta en titt under instrumentbrädan på din Saturn för monteringsbandet Diagnostic Link (ALDL), även kallad den diagnostiska testet porten. Testet porten sitter på förarens sida av bilen. Det är en elektrisk apparat med 12 till 16 portar. Om den har ett plasthölje, försiktigt bända bort locket och ställ åt sidan. Anslut mätsladden av OBD scanner i ALDL
2

. Slå på Saturnus på, men inte starta motorn. Turning bilen "On" utan att starta motorn initierar diagnostiska sekvensen i Saturnus dator.
3

Slå på skannern. Svara på uppmaningarna som de visas på skärmen, svara på sådana frågor som året, märke och modell av din bil.
4

Välj alternativet för att hämta diagnostiska koder från Saturnus dator. Koderna kommer att visas på skärmen. Skriv ner dem och konsultera din instruktionsbok för varje kodens innebörd.
5

komma till roten av problemet, baserad på betydelser av koderna. Till exempel betyder kod P1543 ett problem med luftkonditioneringen har detekterats. Adress luftkonditioneringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65714.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.