Spark Installation Plug Wire i en Jeep Grand Cherokee

Mest Cherokees har en High Energy Ignition (HEI), vilket inkluderar en distributör, återförsäljare lock och rotor systemet. Installera tändkablarna är en ganska enkel reparation att utföra. Trådarna är fästa direkt mellan tändstift och distributor.Jeep Grand Cherokee V8 motorer använder 8-8,5 millimeter trådar tändspolen. Cylindern ordning börjar i det främre högra cylindern, när du står motorn. Cylindrarna är numrerade "1", "3", "5" och "7" (framifrån och bakåt) för den högra sidan av motorblocket. Den vänstra sidan är numrerad "2", "4", "6" och "8" (framifrån och bakåt). Den tändföljd för cylindrarna är stämplat på insugningsröret. De fire "1", "8", "4", "3", "6", "5", "7" och "2" i medurs riktning. Saker du behöver
nytt tändstift trådar
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort både de positiva och negativa batterikablarna. Leta distributören som är monterad på den övre baksidan av motorblocket.
2

Leta spolen inlägget numrerade "1" på fördelaren och anslut kabeln tändstiftet för hand. Anslut den andra änden till tändstiftet ligger i cylinder nummer ett, som beskrivits ovan.
3

Följ en rotation medurs för att hitta de återstående sju distributör inlägg. Stolparna är numrerade "1", "8", "4", "3", "6", "5", "7" och "2", i medurs riktning.
4

Fäst nummer 8 tråd till distributören stolpen och sedan till tändstiftet. Fortsätt tills alla trådarna har fästs. Var säker på att fästa båda ändarna (skicka till kontakten) innan du fortsätter till nästa tändkabeln.
5

Installera slutliga spolkabeln som ansluts till övre mittstolpen på distributören. Anslut den andra änden till tändspolen, sitter på vänster sida av motorn, fäst till brandväggen.
6

Återanslut batteriet och testa starta motorn för att avgöra om installationen utfördes korrekt. En felkoppling mönstret kommer att resultera i att motorn misständning, och bör korrigeras innan manövrera fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65689.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.