Orsaker Servostyrning Failure

några fordon på vägarna i dag använder manuella styrsystem. Servostyrning föredras av de flesta förare eftersom det minskar styrkraft behövs för att styra fordonet och förbättrar förarens komfort. Effekt styrsystem använder hydraultryck att hjälpa föraren vid svängar och skapa detta tryck genom användning av pumpar och hydrauloljor. De flesta orsakerna till servostyrning fel kan spåras till problem med den vätska eller pumpen. Förorening

kontamineringsproblem förekommer oftare hos Kuggstångsstyrning kraftsystem styrning. Föroreningar kan uppstå när pumparna misslyckas, slangar försämras, eller fukt kommer in i styrservoolja. Alla dessa problem leder kontaminerar vätskan servostyrning som kan täppa små öppningar i styrsystemet, öka friktionen, och störa vätskor hydrauliska egenskaper, vilket resulterar i ett fel på servostyrningen.

Låg vätska

låga effektnivåer Steering Fluid minska mängden hydraultryck skapas av servopumpen, vilket resulterar i hård styrning. Låga vätskenivåer orsakar också ökat slitage av servopumpen från otillräcklig smörjning och höga temperaturer vätska vilket ytterligare accelererar pumpslitage. Låg styrservoolja kan orsaka en servopumpen att slitas ut i förtid och kan resultera i en eventuell fel på servostyrningen om de inte åtgärdas.
Låst fast bältet

Många fordon använda pumpar servostyrning som drivs av en rem kopplad till motorns vevaxel. Slitna remmar kan halka orsakar en sänkning av vätsketrycket produceras av servopumpen, vilket ökar den ansträngning som krävs för att driva styrsystemet. Servostyrning bälten som katastrofalt orsakar en omedelbar förlust av servostyrning som pumpen inte längre drivs av motorn.
Slitna pump

servostyrning pumparna drivs och ålder de slits ut. De tätningar och inre delar av servopump bryta ner med tiden och leder till en ökande förlust av vätsketryck. Eftersom pumpen slits ut, pumpa buller och styrkraft ökar. Slitna pumpar så småningom kommer att misslyckas, vilket leder till en total förlust av vätsketryck och ett misslyckande för servostyrningen.
Läckor

Styrservo kräver hydraulisk vätska till fungera. Hydraulisk servostyrning vätska kan läcka från slitna eller skadade slangar och sviktande tätningar. När tillräckligt med vätska går förlorad, kan servopumpen överhettas eller slits ut i förtid, vilket resulterar i en förlust av hydraultryck och fel på servostyrningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65209.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.