Felsökning av en Ersatt Batteri & bil kommer inte Vänd

Du byta ut batteriet, men din motor kommer inte vev. Det gör heller inget ljud alls eller det gör en högfrekvent cranking ljud som skiljer sig från normen. När det gör inget ljud alls, är din förrätt fungerar inte. Om det gör en högfrekvent cranking ljud, är din starter vänder förmodligen, men din motor är inte veva. Starter har typiskt en liten magnetspole överst. Batteriet anslutes faktiskt till solenoiden, som kallas den "starter anslutning." Det kan finnas ett antal möjliga problem med startmotorn anslutning. Saker du behöver
Liten skiftnyckel
Digital multimeter
Batteri skurborste
Remote startkontakten
Visa fler instruktioner
Felsökning vid startproblem
1 < p> Om din bil har en manuell växellåda, inspektera kopplingsomkopplaren, vilket är en liten knapp under kopplingspedalen. Se till att när du trampar på kopplingspedalen är nedtryckt helt. Justera kopplingsomkopplaren med en skiftnyckel så att kopplingspedalen trycker på knappen helt, annars bilen inte startar
2

Anslut en digital multimeter till det nya batteriet och kontrollera att spänningen är. minst 12 volt. Byt ut batteriet om spänningen är lägre än 12 volt, vilket ibland är fallet även efter byte.
3

Kontrollera de elektriska anslutningarna, både batteripolerna eller anslutningar, jord anslutningen, och båda starter terminalerna. Lossa skruvarna och skrubba anslutningarna med en tråd batteri borste för att ta bort rost och korrosion.
4

Se till att motorrummet är helt torrt, eftersom även en liten mängd fukt från regn kan orsaka en kort krets i elsystemet. Täck bilen i ett garage om möjligt, och låta motorn torka.
5

Kontrollera om ett problem i tändsystemet genom att koppla bort kabeln som ansluter den positiva (+) polen på batteriet och tändningen. Anslut en avlägsen starter switch mellan den positiva (+) polen på batteriet och startmotorn, stäng fjärrkontrollen startkontakten, och observera starter. Problemet är i tändningslåset, den kopplingsomkopplaren, eller ett relä eller säkring i tändningskretsen Om startmotorn slås när du använder fjärrkontrollen starter men slås inte något annat. Kontrollera alla säkringar tändsystemets och reläer. Återanslut bortkopplade kablar.
6

Slå på tändningen. Kontrollera att startmotorn tar emot 12 volt genom att ansluta din digitala multimeter till jord och ansluta den andra ledningen till den positiva (+) polen på startmotorn. Startmotorn tar inte emot tillräcklig spänning om värdet är mindre än 12 volt.
7

inspektera kabeln som leder till startmotorn. Byt ut kabeln om den är skadad. Kontrollera kabeln med din digitala multimeter, och om den visar en "öppen krets," ersätta den skadade kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65016.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.