Felsökning av en 2001 Ford Focus

Focus är en bil som tillverkas av Ford Motor Company. Ursprungligen utformade och säljs i Nordamerika under 1999, är Focus en kompakt bil. Fokus ligger nu i sin andra generation som i augusti 2009. Även Ford hoppades att skapa en tillförlitlig kompakt bil till ett överkomligt pris, gör "prisvärd" och "pålitlig" normalt inte blanda väl. Som med de flesta Fords, får 2001 års Ford Focus lider Fords ökända dåligt utformade servostyrning remskiva (vilket resulterar i "Ford gnälla" när du vrider på ratten). Ovanpå detta har 2001 Focus sina egna unika problem som du behöver för att felsöka. Instruktioner
1

Kontrollera om din bil är utrustad med en ZETEC motor. Batterikablarna kan misrouted, orsakar skador kabel isolering. Detta i sin tur, kan orsaka ledningarna till kortsluta. Focus skulle misslyckas att starta, eller det kan fatta eld. Detta täcks av Fords fabrik minns.
2

Kontrollera ditt fordon för oförklarlig tvekan hela varvtalsregistret, strömavbrott eller svallande. Filtret i bränslet-avgivningsmodulen kan vara igensatt. Du kan ha det här objektet ersätts enligt fabriken minns för bränsle-avgivningsmodulen upp till 10 år från och med dagen för det ursprungliga köpet.
3

Kontrollera om ett vinande ljud som kommer bakifrån hjul. Detta visar de bakre hjullager är sliten eller defekt. I 2001 års Focus lider av en dålig hjullager design. I stater som använder salt för att avisa vägar, kan saltet fastna i hjulet lagertätningen ras, förseglingen skadas. Detta, i sin tur orsakar skräp att fastna i hjullagret själv, som orsakar för tidigt slitage på lagret. Denna punkt täcks av Fords fabrik återkallelsen..
4

Kontrollera uppenbara fel på vindrutetorkarna, slumpmässig aktivering eller underlåtenhet av torkarna att aktivera när den slås på En omkopplare i plast torkar motorkåpan har skadats, vilket torkarmotorn att misslyckas eller fel. Denna post kan servas enligt en fabrik minns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64093.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.