En Toyota 4-Runner med en förrätt klickar Problem

Toyota 4Runner är utrustad med en 157-hästkrafter eller 270-hästars motorn, men allt att makten kommer inte göra lite bra om du kan få din 4Runner igång. Tändningslåset, starter och startrelä arbeta tillsammans för att starta din motor. Om det finns ett problem i elsystemet, kanske startmotorsolenoiden klicka bara på och av. Det klickande är på grund av starter solenoid inte får rätt spänning. Kontrollera batteri Anslutningar för Korrosion

Öppna huven och ställ prop staven för att hålla huven öppen. Ta den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen. Ta den positiva batterikabeln från den positiva batteripolen. Undersök batteriet inlägg och kontakter kabel för korrosion. Om korrosion förekommer, använda bakpulver, vatten och en stålborste för att rengöra korrosion från anslutningarna.
Kolla Chassis jordanslutningar

Följ den negativa batterikabeln till chassit anslutningen på ramen. Anslutningen på ramen ska vara tätt och fritt från olja, rost och färg. Använd en skur pad för att ta bort rost och måla från chassit anslutningen. Fäst kabeln till chassit, vilket garanterar att anslutningen är tät och säker.
Kolla Starter Anslutningar för Korrosion

Inspektera positiva batteri och negativ anslutningar batteri på starter för korrosion. Om korrosion förekommer, använda bakpulver, vatten och en stålborste för att rengöra korrosion från anslutningarna. Kontrollera alla anslutningar på startmotorn är ordentligt åtdragna.
Mät spänningen på batteriet

Använd en digital voltmeter för att mäta spänningen över batteripolerna. Placera den positiva sonden på den positiva polen, och placera negativa sonden på den negativa terminalen. Spänningen bör vara mellan 12 och 13,5 volt. Om spänningen är lägre än 10 volt, placera batteriet på en laddare, och ladda det batteri.
Mät batterispänningen medan Starta motorn

Anslut den positiva batteri kabeln till den positiva batteripolen. Anslut den negativa kabeln till den negativa batteripolen. Kontrollera anslutningarna är täta och säkra. Placera den positiva sonden på den positiva polen, och placera negativa sonden på den negativa terminalen. Vrid tändningsnyckeln till "Start" under övervakning av spänningen. Spänningen kommer doppa momentant till en spänning under 9 volt utan bör återgå till ca 12 volt. Om spänningen ligger under 9 volt, ladda eller byt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66787.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.