Felsökning av Traction Control på en Lincoln Navigator

Fords Lincoln Navigator har en eventuellt medföljande antispinnsystemet, som Ford kallar TCS. TCS undviker elektroniskt hjul-spinn och förlust av dragkraft. Det är en del av den AdvanceTrac stabilitet förbättring paket som även inkluderar antisladdsystem, vilket hjälper till att förhindra sladd eller laterala diabilder, och rulla stabilitet för elektroniskt undviker en roll-over. Problem med TCS kan innefatta problem med sin verksamhet, varningslampor och bromsfunktionalitet inte fungerar. Instruktioner
1

Stäng av ASR-systemet av om Navigator bryts när bilen har kört fast i sand, snö eller lera. Systemet är som standard vid uppstart, men kan inaktiveras genom att trycka på "Stability Control"-knappen. Den "Stability Control" lyser stadigt när systemet är avstängt. Stänga av kommer att ge dig mer makt och låta hjulen att snurra, vilket du kan behöva för att komma ur trubbel situationen.
2

Vänta bromsarna svalna om TCS automatiskt av. TCS fungerar genom att genomföra kontroll motorns dragkraft och bromsning antispinnsystem. Ibland blir TCS mycket aktiv och detta kan överhettas bromsarna. I det fallet Navigator kommer att stänga av bromsning TCS elementet, och bara använda motorn TCS elementet. Du kan antingen fortsätta med bara motorn elementet, eller stanna och låta bromsarna svalna så att du kan använda båda elementen igen.
3

Flytta igen efter "Stability Control" ljus har slutat blinka för full TCS funktionalitet. Den blinkande signalerar en TCS händelse, såsom bromsfunktionen är inaktiverad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67561.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.