Symtom på en felaktig Auto dator

Moderna bilar förlitar sig på tekniken för att slutföra ett antal vanliga körning arbetsuppgifter. ECM eller motorns styrenhet, är ett gemensamt namn för datorn eller datorerna som finns i bilar och lastbilar som reglerar allt från bränsle till motorn mätare på instrumentbrädan. När något går fel med din bil, kan det vara ett fel i någon av många komponenter i fordonet, men det kan också betyda att datorn i sig är felaktig. Leta efter tecken som kan innebära att datorn behöver bytas. Check-Engine Light
p Om bilen är igång, men verkar inte vara igång som det ska, eller om det är kört ut, bör du kontrollera din instrumentbräda för att se om det finns någon varning lampor på. Kontrollen-motorn ljus eller fel indikator kan vara tänd. Det kanske inte stanna på hela tiden. Håll ett öga på instrumentbrädan och se om lampan tänds ibland eller blinkar.

Inkonsekvent belysning för check-motorn ljus kan betyda att datorn inte fungerar. En resa till verkstaden skulle kunna avsluta det verkliga problemet med hjälp av en diagnostik maskin. Om en mekaniker blir falska koder som pekar på komponenter som verkar fungera normalt, dock kan datorn vara felaktig.
Smell

Som är fallet med alla elektronik, värme och överbelastning kan vara döden av en bils dator. Se din förarhandbok om du upplever oförklarliga problem med hur bilen körs och lokalisera ECM. Antingen dra ut den, om du är bekväm med att kunna ersätta den, eller ha en mekaniker gör det. Titta på datorn för brännmärken eller luktar bränt. Detta skulle vara en liknande lukt till andra elektriska bränder. Om det verkar vara något bränt inuti, har du uppenbarligen ett problem med datorn.
Bil startar inte
p Om din bil inte kommer starta, kan problemet vara en av många saker. Utesluta alla uppenbara problem först, såsom bränsle nivå och ha bilen i parken eller neutrala. Vrid nyckeln och titta på check-motorn ljus för att se om den tänds när nyckeln vrider. Denna lampa indikerar att det finns ström till datorn.
P Om ljuset inte är på, så kan det bero på att datorn inte får någon ström. Detta kan vara resultatet av trasiga ledningar, en dålig säkring eller möjligen en trasig dator, enligt Samarins bilreparationer hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65375.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.