Symtom på Överladdning en generator

En bilens generator tjänar dubbla syften i korrekt drift av fordonets elsystem. Ett korrekt fungerande generator kommer att hålla bilens batteri i ett fulladdat tillstånd, och det kommer att leverera ytterligare el för drift av fordonets tillbehör som behövs. Även om en svag generator producerar otillräcklig ström är mer vanligt, är det också möjligt för för mycket ström som skall framställas. Hög spår Läsa

Ett överladdning växelströmsgenerator kommer att orsaka voltmetern på fordonets streck för att läsa en alltför hög spänning som kan eller inte kan variera med motorns varvtal. Normala värden bör vara hög vid uppstart, sedan bosätta sig i det normala intervallet. En överladdning generator, dock gör att mätaren att stanna kvar i det höga läget efter initial uppstart.
Låga batterielektrolyt

Låg batteri elektrolyt nivåer är ett tecken generatorn överladdning av batteriet och är ett resultat av den värme som alstras från överladdning orsakar elektrolyten att avdunsta. Eftersom elektrolyten är uttömda, minskar batteriets förmåga att hålla den elektriska laddningen, vilket ger mer värme och mer elektrolyt förlust.
Burnt Lampor

En överladdning generator kan leda till strålkastare och baklyktor förtid blåser ut ensam eller i tandem. Andra utbrändhet symptom på en överladdning generator upprepas säkringar, streck och innerbelysning blåser ut och ljus blir extremt ljus när motorvarvtalet ökar. Addera Batteri Uppvärmning

överladdning batteriet med en defekt eller felaktig generator kommer att resultera i att batteriet når en överladdat tillstånd. När överladdas, skjul plattorna inuti batteriet material och förlorar sin förmåga att hålla el. Batteriet motstår ytterligare laddning, och överskottet av elektrisk laddning byggs upp och strålar som värme. Detta har till följd att hela batteriet känns varmt eller varm vid beröring efter att motorn har varit igång.
Svullen Batteri

Ett batteri som överladdas med en felaktig generator kommer att skapa abnorma mängder av vätgas. Om batteriet är dåligt ventilerad, eller är en helt sluten typ, kan denna ansamling av vätgas orsaka sidorna eller överdelen av att batteriet sväller utåt, skevhet batteriets hölje.
Sipprar Batteri

sipprar eller läckage inträffar när en generator överpriser bilens batteri och vätgas byggs upp i batteriet, tvingar elektrolyt ur batteriet genom dess öppningar eller runt ventilationslock. I svåra fall kan batteriet bostäder spruckit eller läcka, vilket gör att flytande elektrolyt läcka ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63698.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.