Vad orsakar ett bilbatteri att läcka

En bil batteri är inte bara någon klump som sitter under din huv,? Om något, det är mer av en miniatyr ekosystem av kemiska och elektriska växelverkan som måste hålla ständig balans för att hålla saker fungerar säkert och effektivt. När misshandlade, är batteriet som kan förvandlas till en liten bomb redo och villig att spruta kokande svavelsyra över någonting i närheten. Batteri Grunderna

genomsnittliga bilbatteri är ganska enkel i sin konstruktion. Batteriet har två blysulfat plattor (kemisk formel PbSO4), den oftast positiv anod att elektronerna rör sig mot och den negativt laddade katoden att elektronerna rör sig bort från. I mellan dessa plattor är ett skikt av elektrolyt, som huvudsakligen består av vatten med lite löst svavelsyra. När du laddar batteriet genom att tvinga elektroner igenom det, är elektroner med våld bort från anoden plattan (som omvandlar den till rent bly, eller Pb), och deponeras i katoden (numera blyoxid, eller PbO2). Längs vägen, de SO4 från plattorna insättningar i elektrolyten, omvandlar den till en starkare svavelsyra. Addera Överladdning

batterier bara har så mycket lagringskapacitet, eller antalet elektroner som reser från en blysulfat plattan och in i elektrolyten genom den andra plattan. Fortsätter att använda elektrisk ström när batteriet är fulladdat kommer inte att överföra fler elektroner från den ena plattan till den andra, men det kommer att bryta banden av resterande vatten (H2O) molekyler i syran. När du bryter dessa obligationer, slut dig med två delar vätgas och en del syrgas. Denna elektrolys är en oundviklig bieffekt av laddningen, men passerar ström genom när batteriet är redan vid eller nära sin topp spänning lägger betydligt mer av energin till att dela upp molekylerna och skapar syre och vätgas.


Läckage

Batteriläckage är till stor del ett resultat av inre tryck som byggs upp när syre och väte gaser bygga upp och misslyckas med att ventilera ur batteriet. När trycket byggs tillräckligt, det kommer att hitta en väg ut eter genom att dela upp batterifacket öppet eller genom att trycka ut genom svaga förseglingspunkter där metalldelarna terminalerna går in i fallet. Effekten är något liknande skaka upp en läsk kan och öppna det bara en spricka, bara i stället för koldioxid och socker vatten du har knallgas och svavelsyra. Knallgas är extremt explosiv eftersom det inte kräver någon extern syre, och är i stånd att gå ut i närvaro av någon form av gnista. Detta gör batteriet läcker ett säkert tecken på fara framöver.
Orsaker och effekter

Eftersom batteriet läcker är i allmänhet ett resultat av överladdning, att sedan lösa dem behöver du titta in i bilens avgiftssystem. Oftare än inte, är överladdning resultatet av överspänning i avgiftssystemet, vilket i sig är sannolikt en följd av en sviktande spänningsregulator. Din bil kan använda en spänningsregulator monterad inuti generatorn, under huven, någonstans nära motorn eller inuti motorns dator styrmodul. Medan en viss mängd kristallin syra uppbyggd runt det positiva uttaget är normalt, överdriven ansamling av färgade eller vita kristaller och svullna sidor batteri är säker indikatorer på överdrivet inre tryck och batteriet överladdas. Batteriet kan också bara vara överfylld med vatten, inte låta gaserna utrymme att expandera innan naturligt ventilering men locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68406.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.