Hur du hittar Noise Hjullager

Hjullager är några av de viktigaste och minst betraktas delar av bilens drivlina. När de börjar fel, hjullager avger normalt en signatur slipning eller vinande ljud, eventuellt allvarlig nog för att känna igenom brädan eller ratt. Lagerljud är ett förebud om mycket dåliga saker, vilket gör att lokalisera den så snart som möjligt ett eventuellt liv-eller-död-affären. Lyckligtvis felsökning källan till knota är så enkelt som att lyssna medan du överför din bils vikt från hörn till hörn. Instruktioner
1

Leta upp en stor, tom parkeringsplats där du kan köra din bil på upp till ca 45 mph. Kör din bil till ena änden av parkeringen, vända och accelerera upp till ca 45 mph.
2

Stab dina bromsar som om du kom till en panik stopp. Fronten av bilen kommer näsa-dyk, överföra vikt till fronten och sätta mer press på lagren. Lyssna efter en förändring i lagerljud, om den blir högre, då du har en dålig främre lagret. Om det blir tystare eller försvinner, så har du en dålig bakre lager.
3

Kör din bil runt på en ca 200-fots diameter cirkel på ca 45 mph. Börja med en medurs rotation, vilket kommer att överföra din bils vikt på förarsidan av bilen. Om lagerljud blir starkare, är den dåliga inverkan på förarsidan. Upprepa i en moturs riktning. Om lagerljud blir starkare, är den dåliga inverkan på passagerarsidan.
4

Korrelera dina resultat. Om du har funnit att lagerljud eller vibration ökade samtidigt bryta och cirklande motsols, då den dåliga lagret på främre passagerarsidan. Om lagerljud minskade under bromsning och ökar när cirkling medurs, då den dåliga lagret är på bakre förarsidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63919.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.