Felsökning av en kamaxel sensor i en 2005 Freestar

Den 2005 Freestar minivan tillverkas av Ford. En grundläggande designkoncept, installerade Ford en kamaxel sensor för att skydda din Freestar motor. Den kamaxelgivaren utvärderar din kamaxel, som driver tallriksventiler i din motor. Din Freestar s kamaxel sensor är en integrerad enhet som måste fungera korrekt. En brist eller fel från kamaxelgivaren kommer att resultera i en skadad, eller möjligen förstörts, motor. Men det finns metoder för att felsöka din Ford Freestar s kamaxel sensor. Instruktioner
1

Börja 2005 Freestar van. Kontrollera din instrumentpanel för eventuella "check engine" lyser. Din 2005 Freestar minivan har en sensor som larmar om det kamaxelgivaren är fel.
2

Kontrollera blockering problem när du byter din Freestar i backen eller drivhjul. Skift din minibuss från enheten till backväxeln i en tom, säker plats. Om din minivan bås och motorn helt stängs av, är detta ett tecken på en misslyckad kamaxelgivaren oförmögna att styra kamaxeln och vevaxeln.
3

Kör din Freestar minivan under 10 miles per timme . Om dina FREESTAR bås medan du kör under en låg hastighet, kan det kamaxelgivaren är trasig.
4

Förvandla din Freestar och dra ur kamaxelgivaren. Kamaxeln sensorn är placerad på baksidan av din Freestar motor, strax utanför insugningsröret. Den kamaxelgivaren är en liten dator modul plugg. Inspektera kamaxel sensor för rost, korrosion eller skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67451.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.