Vad orsakar Orange Peel i jobb Billack?

I en perfekt värld, en bil lack resultaten från precis rätt konsistens, skikttjocklek, ordentlig finfördelning, lösningsmedel blandning och temperatur. Professionell bil målning tar lång tid att lära sig, eftersom många faktorer påverkar det övergripande resultatet. Apelsinskal är en vanlig målning fel, och det dyker upp i färgytan som småstenar eller mindre klumpiga formation liknar ytstruktur på en orange hud. Flera faktorer orsakar apelsinskal, och varje målare, speciellt nybörjare, bör vara medveten om vad som orsakar det och hur det kan förebyggas. Utetemperatur, luftfuktighet och andra faktorer

Den idealiska temperaturen för automatisk målning är ca 72.5 grader C. Ett bredare, godtagbart intervall skulle vara från cirka 65 till 82. Paint kommer inte stanna vätska tillräckligt länge vid sprayning från en pistol vid temperaturer som närmar sig 90 och mer. Denna högre temperatur kan orsaka apelsinskal, eftersom färgdroppar torkar förtid innan de kontaktar ytan. Temperaturer under 50 kommer också orsaka inkonsekvens i färgskiktet kvalitet. Luftfuktighet når 50 procent eller mer kommer att förändra torktiden och producera defekter i färgens utseende. Måla inte bör tillämpas i direkt solljus eller i blåsiga eller regniga förhållanden. En sprutpistol ska hållas i rät vinkel mot ytan, och Addera Sprutväglednings

ungefär 6 till 10 inches bort. Avståndet kan variera något, beroende på den använda typen av färg och temperaturen. Guns hålls för långt borta kommer att orsaka apelsinskal, eftersom färgen inte kommer att nå ytan i ett flytande tillstånd. Viktigast är att hålla vapnet på ett avstånd som ger ett fint, även dimma med ett pass från ände till ände över ytan. Pistolen inte bör hållas i en vinkel, vilket resulterar i en ojämn sprutmönster. Fanning vapnet kan producera apelsinskal. Justera munstycket för rätt bredd av sprutmönstret. Alltför breda sprutmönstren kommer inte att tillåta tillräckligt med färg koncentrationen för en tillräckligt tjock beläggning, så tidig torkning av färgdroppar.
Dysstorlek

Sprutspetsen , eller munstycke av pistolen, bör motsvara den typ av färg som används. Munstycken kontrollera storleken dimman droppar som matats ut från pistolen. Primers, grundmålade underlag och klarlack, samt lite godis och pearl färgtyper, kan kräva ett munstycke förändring. Munstycken kan variera från 1,2 mm till 2,2 mm. Ett bra munstycke för fordonsindustrin målning är 1,3 till 1.4. Färgtillverkaren kommer att rekommendera lämplig storlek på munstycket för deras specifika färgtyp.
Lufttryck

Sprutpistoler och kompressorer har betyg. Vapnet ska matchas till kompressorn. För tillräckligt tryck, bör en kompressor producera minst 1 1/2 gånger de kubikfot per minut rating av vapnet. Till exempel, om en pistol har en 8,6 cfm rating vid 40 psi, kommer den att behöva en kompressor som levererar minst 12,9 cfm vid en konstant hastighet. Lågt tryck kan orsaka apelsinskal eftersom färgen inte dimma eller atomisera korrekt innan ytkontakt. Små kompressorer med begränsad kapacitet och kraft kommer dessutom inte producerar en tillräcklig, konstant eller jämnt fin sprutbild.
Reducer-Tunnare Mix

reducering eller tunnare används för att förtunna Färgen skall motsvara den korrekta behövs förhållandet. Färgtjocklek kallas viskositet. Produkt riktningar måste följas för att blanda det korrekta förhållandet reducering. Spray vapentillverkare kommer att rekommendera viss viskositet. Du kan mäta färgtjocklek med viskositet kopp, såsom Zahn-kopp, genom doppning av koppen i färgen och registrera antalet sekunder det tar för färgen att rinna. Hänvisa till en viskositet diagram som visar vilken viskositet och omvandlingar för din ansökan. Temperaturen måste vara konsekvent mellan mätning och tillämpning. Brist på Reducer-thinner, eller en high-avdunstande förtunning, kommer att orsaka tidig torkning av färgdroppar, orsakar apelsinskal.
Ytpreparering
p Om ytan av kroppen panelen har inte riktigt slipat till en slät, jämn finish, ett apelsinskal påverkar kan visas, även trodde färgblandningen, tryck, temperatur, teknik och munstycke storlek är korrekt. Ordentlig slipning med mycket fin, våt sandpapper kommer att eliminera uppkomsten av apelsinskal innan applicering.
Torktid

Felaktig torktid mellan skikten kan producera apelsinskal, särskilt övertorkning. Till exempel, om en första emalj skikt får torka och ställa upp, kommer de tunnare lösningsmedlen i nästa skikt sippra in den första beläggningen. Apelsinskal resultat, kan sedan måla molekylerna inte skingras och flyta ihop jämnt. Torktid för kallare väder eller högre luftfuktighet bör utvidgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68623.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.