Front End Alignment Symtom

Front-end inriktning hänvisar till den geometriska placeringen av samtliga hjul på ett fordon i förhållande till varandra, bilens kropp, och vägbanan. För däck som att bära på rätt sätt och för att säkerställa korrekt hantering av fordonet, bör alla fyra däcken vara parallellt med varandra och vinkelrätt mot vägytan. Att känna symptomen på felaktig hjulinställning kan hjälpa dig att undvika onormal däckslitage och eventuellt farliga köregenskaper. Ovanlig däckslitage

När däcken börjar bära snabbt eller ojämnt, är det ett tecken på att det kan finnas ett problem med front-end inriktning. När däcken blir ur läge i förhållande till varandra, att de inte längre rulla i samma riktning som de andra däcken på fordonet. Detta ökar rullmotståndet i däcken och även resulterar i däcken effektivt dra mot vägbanan som de varje försök att rulla i olika riktningar. Slutresultatet är kraftigt ökad däckslitage och ovanliga mönster slitage. Om däckslitage plötsligt ökar eller däcken bär bara på ena sidan, är det ett tecken på att däcken är ur läge.
Drifting höger eller vänster
Wheels

att är ur läge är i praktiken inte längre pekade i samma riktning och kan inte längre vara i nivå med vägytan. Detta tillstånd resulterar i att fordonet driver åt höger eller vänster när du rullar framåt. Detta gör att föraren kan kompensera för att hålla en rak riktning framåt.
Wandering

En out-of-uppriktningstillståndet kan leda till att styrningen blir alltför känsliga och lätt påverkas av ojämna vägbanor. Villkoret överdriver rattrörelser och effekten ojämna vägbanor har den riktade rotation av däcken. Resultatet är ett konstant behov av att korrigera styrningen och en tendens för fordonet att vandra till vänster eller höger när du kör över ojämna vägbanor.
Off Center Ratt

Mest bil rattar är placerade så att ekrarna eller ribbor på ratten jämnt på båda sidorna när framhjulen är riktade i en rak riktning. Om styrningen eller suspension komponenter har blivit mycket sliten eller skadad, kan det leda till att ratten inte längre vara centrerad i förhållande till den riktning som framhjulen pekade på, och är ett tecken på att hjulinställning har ändrats.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66160.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.