Felsökning Överhettning i en 1985 Honda Accord

De flesta äldre bilar är benägna att överhettning som slangar, termostater, vattenpumpar och andra komponenter i kylsystemet slits ned. Den 1985 Honda Accord är inget undantag. När du börjar lägga märke till tecken, är det dags att vidta åtgärder och komma till roten av problemet. Men innan spendera pengar på en auto servicecenter, kanske du vill diagnostisera problemet själv med några relativt enkla felsökning. Instruktioner
1

Kontrollera din kylarlocket. I vissa fall kan roten av din överenskommelsens överhettning problem bero på en skadad tätning i kylarlocket. Om locket är coolt, ta bort den och inspektera den för tecken på skador. Om du observerar skador på tätningen, skulle det vara bäst att köpa en ny mössa istället försök att ersätta den.
2

Inspektera din nedre kylarslangen. En läckande nedre kylarslangen är en vanlig orsak till överhettning. Det första du vill göra är att kontrollera om några uppenbara läckor som kan förekomma. Eftersom inte alla läckor är uppenbara, bör du kontrollera att slangen efter tecken på slitage, någon märkbar missfärgning eller ovanlig böjning. Om slangen är böjd, till exempel, är det mycket troligt att din Accord är överhettad på grund kylmedel inte flödar fritt till kylsystemet.
3

Undersök din kylvätskenivån. Detta kan göras genom att ta en titt på reserven kylvätsketanken under huven på din Accord. Om tanken är helt tom eller under angiven miniminivå, finns i handboken som följde med fordonet och sedan lägga rätt typ av kylvätska. När du lägger kylvätska till tanken, vara mycket försiktig med att inte överfylla eftersom detta kommer att leda till att vätskan läcker ut och falskeligen ange tecken på läckage, som kan vara alarmerande om du redan är orolig överhettning.
4

Kontrollera din vattenpump. Du hittar vattenpumpen på en 1985 Honda Accord på framsidan av motorn. Vad du vill göra här är att leta efter tecken på läckage som vattenpumpen faktiskt kan läcka kylmedel på grund av en sliten packning eller mekaniskt fel. I båda fallen är detta vanligtvis ett tecken på att vattenpumpen behöver bytas. Om du nyligen haft en ny vattenpump installerad, kanske du kan komma undan med bara byta packningen.
5

Starta motorn på Accord, och låt den gå ett par minuter till se om det överhettas. Om den gör det efter byte av kylarlocket, ändra kylarslangen, fyller reservtank, byta packning vattenpump eller byter ut pumpen helt, är roten till problemet sannolikt på grund av en misslyckad radiator, termostat eller blåst topplockspackning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66116.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.