Motor Felsökning Guider för 2002 Kia Optima

basmotorprogram felsökning för 2002 Kia Optima finns i bruksanvisningen som medföljer bilen vid försäljningsstället. Detaljerade felsökning för alla system, inklusive motor, finns i de olika Kia Motors teknisk information handböcker, som alla kan hittas på Kia Motors Global Information System webbplats. Felsökning Kända problem

2002 Kia Optima verkstadshandbok har ett avsnitt om felsökning för både elektriska och mekaniska motorproblem. Varje avsnitt har ett bord av problemsymptom, troliga orsaker och rekommenderade lösningar. Den grundläggande orsaken till de flesta uppenbara motorproblem kan bestämmas genom att följa analysen förfaranden som anges i dessa tabeller. Dessa procedurer är mest användbara för motorproblem som inte lämpar sig för diagnos av bilens On-Board Diagnostics systemet.
Regular Felsökningsprocedurer

bruksanvisningen och butik handbok för Kia Optima ange vissa felsökning ska utföras vid angivna regelbundna intervall, Dessa procedurer utformade för att avslöja utveckla störningar som inte nödvändigtvis är uppenbart under körning, och stöd i att identifiera potentiella problem innan de utvecklas till allvarliga problem.
Addera Datorbaserade Omborddiagnos

Kia Optima modellerna är utrustade med andra generationens Omborddiagnos (OBD-II) system som kraftigt förenklar felsökning. OBD-II består av ett datoriserat system anslutet till sensorer placerade under kritiska fordonssystem. Datorn övervakar kontinuerligt viktiga motorns funktioner och systematiskt analyserar data för att härleda fordon problem. OBD-II-systemet sänder en specifik felkod som kan läsas av en OBD-II kodläsare när den känner av ett problem, och utlöser en ljus instrumentpanel varning för att varna föraren om problemet kräver omedelbar uppmärksamhet. Den Kia Optima verkstadshandbok har en komplett förteckning över OBD-II-koderna och de problem motor som de betecknar. OBD-II-läsare finns på de flesta bildelar butiker, eller så kan du ha koderna kontrolleras av din mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65440.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.