Hur fixar Kod P0301 i en Ford Ranger

Den P0301 kod på din Ford Ranger är att du vet att det har upptäckts en misständning skick på cylindern närmast framsidan av motorn. Det finns flera orsaker till detta fel, bland annat ett fel på den sekundära tändsystemet, en dålig tändspole eller en dålig syresensor. Men även ett datorfel utlösa ett fel kod. Det finns några vanliga orsaker till P0301 koden. Saker du behöver
Ratchet, ratchet förlängning och tändstiftshylsor
Wire bladmått
ohmmeter
mekaniker Stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur tändkabeln från cylinder nummer 1 eller en närmast framsidan av motorn. Se Tips för mer information.
2

Ta bort tändstiftet med en ratchet, ratchet förlängning och tändstiftshylsor. Kontrollera kontakten för oljefyndigheter eller aska som kan tyda oljeläckage i cylindern eller dålig bränslekvalitet. Kontrollera också stiftgapet med en tråd bladmått och justera vid behov. Byt tändstift om det behövs.
3

Inspektera tändkabeln du frånkopplad. Kontrollera för skadad isolering som brännskador och skärsår. Kontrollera också skicket på tråd terminaler. Använd en ohmmeter för att kontrollera tråden motståndet genom att trycka på tråd terminaler med ohmmetern leads. I genomsnitt bör du läsa om 15.000 ohm per fot av tråd. Byt ut kabeln om det behövs.
4

Kontrollera terminalen på fördelarlocket leder till tändkabeln du frånkopplad. Inspektera tillståndet för terminalen och se till att det inte finns några sprickor eller andra liknande skador. Sätt tillbaka locket om det behövs.
5

Mät tändspolens primära och sekundära motstånd med din ohmmeter. Resistansområde specifikationer variera beroende på din Ranger modell. Rådfråga din servicemanual och byt tändspolen vid behov.
6

Kontrollera bränsleinsprutaren utfodring inloppsventilen på cylinder nummer 1. Slå på motorn och låt den gå på tomgång. Med hjälp av en mekaniker stetoskop, se bränsleinsprutningsdonet ventilen öppnas och stängs. Om du hör ett oregelbundet klickljud eller inget klick alls, kan injektorn ska misslyckas eller ur funktion. Ta bilen för ytterligare inspektion vid behov.
7

Dubbelkolla skick Motorgivare på din Ford Ranger. Om du är osäker, kan du få en gratis genomsökning läsning av din bil dator från en lokal Biltema. En sensor kan peka på ett annat fel relaterat till cylindern fel, liksom en syresensor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63991.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.