Felsökning manuella växellådor

En manuell växellåda använder en kopplingsanordning för att ansluta motorn och transmissionen. En manuell växellåda kan utformas på två olika sätt. Den vanligaste konstruktionen är en kombinerad transmission och differential design som kallas en transaxel. Alla framhjulsdrivna fordon använder en transaxel design. En sändning är den tekniska termen för bakre fordon fyrhjulsdrift där transmissionen och differentialen är inuti växellådshuset tillsammans. Om du upplever problem med att hålla din bil i växeln eller om du märker roliga ljud som kommer från överföringen av din bil, men du vill felsöka problemet innan att ha det fixat. Instruktioner
1

Lyssna efter en clunking oljud vid acceleration eller retardation. Detta indikerar ett problem med överföringen bultar. Detta gäller särskilt om överföringen har problem engagerande när du låter från kopplingspedalen. Du måste ha bultarna dra till bilens transmission vridmoment specifikationer.
2

Lyssna för buller (eller något brus, för den delen) när du är i växel. Din överföring bör inte vara högljudd, om du inte kör speciella rakt skurna kugghjul gjorda för höga hästkrafter och applikationer racing. En bullrig sändning medan du är i växeln kan indikera en sliten ständigt ingrepp växel eller skadade synchronizers. Dessa komponenter bidrar till att ge en smidig engagemang för dina redskap. När de är slitna eller skadade, kommer du att höra en mängd obehagliga ljud som kommer från din sändning som låter som din överföring är att tugga på något metalliskt. Addera 3

Kontrollera om din växellåda läcker smörjmedel. Röd vätska droppade ner från under bilen är transmissionsolja. Detta är inte bra, för någon av flera skäl. Främst innebär det att du inte kommer att kunna flytta in växlar mjukt (eller alls). Detta är också ett tecken på någon form av tätning misslyckande. De vanligaste fel på äldre fordon är en läckande bakre huvudpackning eller en drivaxeldrev axeltätning. Detta måste servas av en butik som specialiserat sig på överföring reparation.
4

Kontrollera om överföringen glider ur växeln. Detta kan tyda lös motor-till-överföring bultar. När transmission-till-motor fästbultarna lossna på grund av normal körning, innebär det oftast att bultarna inte skärptes till sin ursprungliga servicemanualen vridmoment specifikation. Vridmoment specifikationer se till att skruvarna inte dras fast för hårt eller undertightened samt att bultarna inte lossnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64168.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.