Engine Vibration i gas pedaler

Soundless vibration är en irriterande sak, det kan signalera uppkomsten eller manifestationen av ett problem inom själva motorn, eller det kan bara vara lite fel i någon accessorisk mekanism. Men det är svårt att säga, så du behöver för att engagera sig i någon korrekt diagnos innan det fastställs ett öre för reparationer. Kabelbrott Konsoler

gas pedaler i de flesta moderna bilar ansluts till motorn via en kabel, som rider inne i ett hölje monterat på gaspådrag fästet. När du trycker på gaspedalen, flyttar kabeln inne i rockärmen och drar spjällskivan öppen. Under normala omständigheter kommer vibrationer i motorn aldrig nå pedalen eftersom hela hylsan rör sig med motorn. Om däremot, är din gasvajer fästet sprucken, trasig eller lös, fästet kommer - till viss del - röra sig oberoende av motorn. Detta gör att kabeln att röra sig in och ut ur hylsan, överföring vibration till pedalen.
Kabel Justering

Detta problem liknar den brutna fästet en, men innebär i själva kabeln. De flesta vajrarna har en gängad bit på slutet som tillåter dig att göra justeringar genom att flytta kabeln hylsan närmare eller längre bort från motorn. En lös justering krage gör att kabeln hylsan att röra sig oberoende av konsolen, vilket resulterar i slarvig gaspedalen svar och möjlig vibration i gaspedalen själv.
Accessoarer Problem
< p> Medan gasvajern allmänhet gör ett bra jobb med att isolera stora vibrationer, kan smärre, högfrekventa vibrationer fortfarande arbetar sig igenom den spända kabeln och du pedalen. Du motorns harmonisk balansaxel och svänghjul dödar de flesta av dessa vibrationer, men de kan inte ta itu med saker som inte är knutna till dem. Dåliga lager i din generator, servopump och AC-kompressor kan orsaka vibrationer, men kommer också brukar orsaka någon form av buller. Lösa tillbehör konsoler kommer att tillåta de tillbehör att vibrera fram och tillbaka, och ett dåligt böjd eller skadad kylfläkt blad med svänga och vibrerar vid vissa hastigheter
elektroniskt gasspjäll Problem

Många moderna bilar innehåller någon form eller elektriska gasspjället eller "drive by wire"-system som en del av sin dragkraft-kontrollstrategi. Den elektriska servo som styr gaspedalen återkoppling kan fel, eller, rättare, lägesgivaren i servo kan krångla. Om servot förlorar positionsåterkoppling, eller om något går fel i systemet, får den feedback motorn hamnar "leta" efter den rätta inställningen för att hålla sig inom programmets parametrar. I praktiken kan detta innebära en udda vibrationer som uppstår slumpmässigt, eller när du gör något liknande ingrepp med strålkastare eller elektriska fönsterhissarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68682.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.