Felsökning bilmotor Sensorer

bilmotor sensorer används i alla bränsleinsprutning fordon. Sensorerna kommunicerar med datorn, ta riktning från datorn, eller i vissa fall göra båda. Sensorerna är elektriskt, därför kan du inte se om en sensor är trasig. Det enda sättet att veta vilken sensor som inte fungerar - eller om en eller flera som inte fungerar alls, är att lita på kontrollera motorn ljus. Om datorn inte fungerar, kan det skicka oberäkneligt eller obefintlig koder och slå på kontrollera motorn ljus. Saker du behöver
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut streckkodsläsare i fordonets datalänk port. De flesta hamnar är placerade under förarsidan streck, precis till vänster om ratten. Ibland kan det datalänk porten finns under huven.
2

Vrid nyckeln till "On" läge. Tryck på "Läs"-knappen på skannern. Skriv ner de koder som de blinkar över scannerns display.
3

Matcha koderna med koderna på koden arket som medföljer skannern. Reparera fel givare som indikeras av koden arket.
4

Koppla in koden skannern igen. Vrid nyckeln till läge "ON". Tryck på "Radera"-knappen på skannern för att radera koderna. Kör bilen för att se om ljuset kommer tillbaka. Om inte, så har du framgångsrikt diagnostiseras och repareras bilen. Om motorn tänds igen, upprepa processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67452.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.