Vad skulle orsaka My 1978 Caprice Classic inte starta

I slutet av 1970 började Chevrolet i sina bilar installera HEI tändning , 1978 Caprice Classic är en som använde detta system . Denna elektronisk tändning krävs allt vara i topp skick för Caprice att starta . Misslyckades Coil

tändspolen finns inuti fördelaren på 1978 Caprice . Denna spole tar 12 -volts laddning från batteriet och omvandlar den till den höga spänningen som behövs för att starta fordonet . När spolen misslyckas , vilket orsakar en svag gnista , kommer Caprice startar inte .
Lågt batteri

Batteriet är en del av det primära tändsystem. När batteriet blir svag , kan spolen ger inte en gnista intensiv nog för att starta Caprice . En extremt svagt batteri kommer inte ens dra runt motorn .
Tändstift Wires

tändstiftet trådar överföra den höga spänningen från spolen och distributör till tändstiften , The Caprice har sex till åtta av dessa trådar , beroende på antalet cylindrar motorn har . När en eller flera av dessa trådar misslyckas , är gnistan avbrytas och fordonet får inte starta .
Tändföljd
p Om du nyligen gjorde en låt upp på Caprice och oavsiktligt sätta tändkablarna på i fel ordning , vilket också skulle leda till Caprice misslyckas att starta .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67814.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.