Vanliga problem med Ford Explorer Transmissioner

Transmission misslyckanden och problem är tyvärr mycket vanligt med Ford Explorers, särskilt de som produceras under 2002, 2003 och 2004. Kostnaden för en reparation kan vara enorma, särskilt om du har det gjort av ett återförsäljaravtal. Men det finns några åtgärder du kan vidta för att försöka minska kostnaderna för en reparation, eller att kanske till och med få reparationen göras gratis. Vanliga problem

vanligaste transmission problem som finns i 2002 Ford Explorers är regelrätt misslyckande. Symtom på en växellåda misslyckande inkluderar en blinkande O /D ljus, halka växlar, svårt att flytta eller snabb inbromsning av fordonet. Många konsumenter rapportera ett transmissionsfel uppträder med sin Ford Explorer efter bara 50.000 eller färre miles av normal körning. Kostnaden för denna reparation kan vara så mycket som $ 4000, kanske högre om reparationen utförs av en dealership.Although färre klagomål inkommer om andra fordon års modell, till exempel 2003 och 2004 Ford Explorer, uppstår problem, och frågor transmission rankas högt på listan. Konsumenterna rapporterar högre än vanliga varvtal som krävs för att flytta fordonet från första till andra växeln, snart följt av glidning och totalt misslyckande. Ofta kommer endast solenoiden behöver bytas, men denna reparation kan fortfarande kosta uppåt på $ 700.
Lösningar

kontrollera om din bil fortfarande är under garanti. Din garanti kommer att vara en kombination av innehavstiden och bilens körsträcka, beroende på vilket som löper ut först. Om ditt fordon inte är under garanti, är det lämpligt att kalla Ford direkt. Företaget är väl medveten om de problem som konsumenterna upplever med sändningarna av tidigt 2000-tal Explorers, även om de inte har gått så långt som att utfärda ett återkallande. Om du pratar med en representant, vara lugn ändå fast, och insisterar på att få en gratis reparation oavsett din garanti status. Det är bäst att vara så kunnig som möjligt och att noggrant beskriva ditt dilemma. Några Ford representanter kommer helt enkelt att säga det finns inget som kan göras, medan andra kommer att avstå från hela kostnaden för din reparation. Om den anställde du talar med är ovillig att hjälpa, be att få prata med någon else.If du måste ha din sändning repareras på egen bekostnad, hitta en ansedd lokal mekaniker istället för att gå till din lokala återförsäljare. Det kan spara dig tusentals dollar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64258.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.