Hur att diagnostisera problem skivbroms

Any bromskomponent misstänks felaktig funktion måste inspekteras omedelbart. De främre skivbromsklossar på nyare fordon har sina egna speciella varningstecken, och att kunna läsa dem tidigt nog kan sänka reparationskostnaderna väg. De främre skivbromsklossar ger de flesta av bromskraft för fordonet och kan faktiskt bära ut snabbare än de bakre bromsarna. Skivbromsar kan visa några tidiga varningssignaler om misslyckande om fordonets ägare vet vad man ska leta efter. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera instrumentpanelen för en broms varnings lampan. Defekta bromsar kommer ibland dyka upp på instrumentpanelen via en felkod. Konsultera en bok felkod eller en online-resurs för att avgöra vilken typ av broms fel inblandade. Denna typ av varningslampa kräver omedelbar uppmärksamhet.
2

Lyssna efter onormala ljud från bromsarna under normala körförhållanden. Skivbromsar som har slitna eller blivit överhettad gör en mängd olika ljud. När bromsbeläggen har överhettats och blivit glaserade, kommer de att göra ett gnisslande ljud när de tillämpas, och detta kan vara mest märkbar under mycket långsam stopp. Skivbromsklossar som har slitna förbi deras foder gränser kommer att göra en starkare svischande, slipning eller tjutande ljud när du bromsar. Detta ljud kommer att vara närvarande hela tiden under inbromsning, och ibland en lätt vibration kan kännas i ratten.
3

Shift bilen i parken och ställa nödbromsen. Lossa muttrarna på ett hjul. Lyft bilen i luften med en domkraft och fäst den på två pallbockar placeras under ramen bredvid framhjulen. Slutför bort muttrarna, ta bort hjulet och ställ den åt sidan. Noggrant undersöka pad tjocklek mellan bromsok. Se till att inspektera insidan pad eftersom det ibland slits ut snabbare än den yttre dynan. Disc kuddar som har slitits ned till sina nitar eller har slitna tidigare gränser fabriksspecifikation måste bytas. Både inre och yttre elektroderna ska bytas på båda framhjulen, även om bara den ena sidan har slitits avsevärt.
4

Undersök skivrotorn noggrant. Den bör ha en slät, ren och glänsande yta. Det bör inte finnas några strimmor eller spår i sin yta. Djupa spår, ibland uppträder som parallella linjer, indikerar att rotorytan har tagit kontakt med pad nitar, som visar stort slitage under en längre tidsperiod. Djupa spår i bromsskiva kan orsaka låsning och broms shimmy, åtföljd av ett högt skrapande ljud vid hård inbromsning. Disc rotorer har ett krav minsta tjocklek och måste mätas med en mikrometer. Alla räfflade skivrotor måste tas bort och slås på en svarv eller bytas ut om för mycket metall har nötts bort.
5

Inspektera bromsoket. Tjockleken håller bromsvätska som utövar påtryckningar på dynorna för att gripa rotorn. Kolven inuti driver trycket, men det har tätningar för att hålla vätskan i bromsok kolvborrningen. Varje bromsvätska läcka runt gummistövlar inne i hålet gör att sälarna har slitna. Bromsvätska kommer att förorena kuddar, orsakar slirning, glasering och bränning. En sådan läcka kräver bromsok byggas eller bytas ut om den är svårt skadad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65436.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.