Hur man vet om en Motor Mount är pank?

En trasig motor mount kommer att orsaka en rad problem för ett fordon. De motorfästen ge stöd och dämpa rörelser fordonets motor och transmission. Utan en korrekt fungerande motor mount, kan motorn och transmissionen gå för snabbt eller för långt, som kan orsaka skador på motorn, transmissionen, eller andra motorkomponenter. Motorfästen oftast använda ett gummiblock mellan två plattor av metall med en att fästa till motorn eller växellådan och den andra till fordonets kropp. Vissa motorfästen är hydrauliska och använda en liten hydraulisk kolv i stället för gummiblocket. Saker du behöver Review, en hjälpare
stoppklossar
Work ljus eller ficklampa
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Använd stoppklossar att blockera hjulen för att förhindra att fordonet rör sig framåt eller bakåt. Öppna huven på bilen och leta reda på motorfästen. Använd ljus från arbetet ljus eller ficklampa för att belysa den nedre delen av motorn och transmissionen för att lokalisera lägre monteringar. Mängden och placeringen av motorfästen kommer att variera från en bil till en annan.
2

visuellt inspektera motorfästen för skador. Motorfästen kommer att använda antingen ett gummiblock eller en hydraulisk kolv för att dämpa motor och transmission rörelse. Gummiblocken kan visa slitage, sprickor eller sprickor som kommer att kräva mount ersättare. Metall komponenter i fästen kan korrodera, böja, eller på annat sätt skadas. Felaktiga hydrauliska fästen kan också läcka vätska.
3

ha hjälpare starta motorn i fordonet. Stå av till sidan av fordonet och observera motorn för rörelse. Medan du tittar på motorn, ha hjälpare håller bromspedalen samtidigt placera fordonet i enheten. Ha hjälpare flytta fordonet långsamt mellan enheten och vända och iaktta motorn. Rörelse på över ½ tums eller en snabb rörelse med buller är ett tecken på att ett motorfäste behöver ersättas. Ha hjälpare plats fordonet tillbaka till parken och stäng av motorn.
4

Använd spett att utöva påtryckningar på varje enskild motor mount att känna efter glapp. Motorfästen ger, men ska bara flytta en minimal mängd av avstånd och borde röra sig under motstånd och inte fritt.
5

Använd spett att känna efter glapp mellan motorfästet plattan och monteringsytan . Glapp mellan monteringsplattan och motor, transmission, eller karossen är en indikation på att bultarna behöver åtdragning eller är skadade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66977.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.