Felsökning av en svampliknande Broms

Spongy bromsar är ett symptom på luft i bromsledningarna av ditt fordon . Bromsar på en bil använder hydraulisk vätska för att tillämpa betydande tryck på en Calipermekanismen som tvingar en kolv mot baksidan av en bromskloss . Denna bromskloss skjuter sedan mot en broms rotor , vilket gör att hjulen och fordonet att stanna . När du byter en bromsrotor eller någon större broms arbete , finns det möjlighet för luft att komma in och fastna i bromsledningar . Om detta händer , kommer du inte att kunna använda eller använda dina bromsar mycket väl ( om alls ) . Instruktioner
1

Få i bilen och pumpa bromspedalen med foten . Bromspedalen ska börja bygga upp trycket . Om den inte gör det , eller om det pedaltryck känns svag och " svampig " då du kan ha luft i bromsledningarna .
2

starta motorn . Upprepa steg 1 . Pumpa bromsarna och anteckna pedaltrycket . Om pedalen känns svampiga med motorn igång , då du troligtvis har luft i bromsledningarna .
3

Öppna huven och kontrollera vätskenivån på oljebehållaren . Har en assistent pump bromsarna medan du bekräftar att det finns luft i ledningarna genom att kontrollera vätskenivåer som din assistent pumpar bromsarna. Om vätskenivån sjunker under den undre markeringen på bromsvätskebehållaren tank , så ska du ha din bromssystemet professionellt blödde som det finns luft i systemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64645.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.