Hur vill kolla en 2006 LS7 vevaxelsensor

Den LS7-motorn är en högpresterande V-8 installeras under 2006 och nyare Chevrolet Corvette Z06. General Motors säljer också LS7 som en spjällåda motor assembly. Den LS7 gör en häpnadsväckande 505 hästkrafter respektive 470 Nm i vridmoment. Motorn innehåller ett torrt-sumpsystem oljning och smidd titan vevstakar. Trots dessa prestanda uppgraderingar och beprövad tillförlitlighet av denna motor, kan problem uppstå ändå. En är misslyckandet av vevaxeln lägessensor, som ger drivlinan styrenheten med information om positionen av vevaxeln i förhållande till motorblocket. PCM använder denna information för att avgöra när man ska skjuta tändstiften. En felaktig vevaxelposition sensor kommer att förhindra att motorn startar. Ett felsökningsverktyg och digital multimeter måste användas för att kommunicera med bilens PCM och testa specifika ledningar för att avgöra om den vevaxelläget sensorn fungerar korrekt. Saker du behöver
Scan Tool Review Digital multimeter
multimeter back-sond fastsättning
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningen till "On" läge och lokalisera fordonet diagnostiska data port. Det ligger under instrumentbrädan på förarsidan av bilen, direkt ovanför pedalerna. Anslut Scan verktyget diagnostiska uppgifter kontakten i bilens diagnostiska uppgifter port
2

. Ström på scan tool och navigera till "Live Data" skärm, där du kan se olika dataparametrar i realtid. Varje felsökningsverktyg (beroende på märke och modell) har en något annorlunda menystruktur. "Live Data"-menyn är generellt en undermeny i PCM funktionsmenyn. Rådgör med din Scan Tool bruksanvisning om du har problem med att lokalisera "Live Data" skärm.
3

Scrolla ner tills du ser "Engine RPM" parametern. Dra runt motorn medan du tittar på det. Om denna parameter är på "0" när motorn dras igång, är det en bra indikation på att vevaxelläget är defekt och måste bytas ut. Men vevaxelsensor ledningsdragning skall kontrolleras för att säkerställa att sensorn får rätt mängd spänning innan bestämma att själva sensorn är defekt.
4

Öppna huven och leta reda på vevaxeln lägesgivare. Det är monterat på passagerarsidan av motorblocket, som gränsar till startmotorn. Den har en tre-trådig kontakt fäst vid den. Tråden färgerna är mörkblå /vit, gul /svart och ljusgrönt.
5

Ställ en digital multimeter till "DC volt" och anslut en back-sond fastsättning till den positiva spänning testkabelns. Jorda svarta mätsladden, sedan ha en assistent starta motorn medan du back-sondera ljusa tråd på vänstra sidan av kontakten. Den DMM ska visa en läsning av 5 volt. Om DMM läser mindre, det finns ett problem med strömförsörjningen från drivlinan styrmodulen och inte vevaxelsensor. Om DMM läser 5 volt, är den vevaxelsensor får rätt mängd spänning och inte fungerar korrekt och därmed är felaktig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68624.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.