Hur vet jag om min bränslepump gick ut på en '91 Camry?

Först infördes 1982 har Toyota Camry, heter den mest populära bilen i USA under 2001, vistats där sedan. Bränsleinsprutning var en stor förbättring jämfört med förgasare för lika bränsle samt möjlighet att justera blandningen enligt atmosfärstryck och temperatur och för en jämnare gasrespons. Det får motorn att köra mer konsekvent i alla väderförhållanden. Saker du behöver
Voltmeter
Kan av förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta efter bränsle tryckregulatorn. Det är en rund mekanism fäst vid änden av bränsleskenan. Bränsleinsprutarna kontakten i metallröret ligger direkt ovanför dem. Detta är bränsletillförseln till spridarna. En ände av bränsleskenan kommer att ha en slang ansluten direkt till skenan och den andra änden kommer att ha regulatorn innan en slang. Detta är returledningen för den överskjutande bränsle. Regulatorn håller bränsletrycket vid 38 pounds av trycket vid alla tidpunkter. Om trycket stiger över 38 pounds, öppnar regulatorn och tillåter övertryck att återgå till bränsletanken. Det fungerar utanför ett vakuum ansluten till insugningsröret.
2

Dra vakuumslangen från regulatorn och skaka den för att se om det finns något bränsle i ledningen. Om det finns, är det bränsle regulator dåligt och behöver bytas ut eftersom det är så att allt bränsle tillbaka till tanken. Om sugslangen är ren och torr, anslut den tillbaka in i regulatorn.
3

Hitta Säkring och relä låda på förarsidan fender väl. Ta av locket på lådan och titta på undersidan av locket där du hittar ett detaljerat diagram som anger plats och namn på alla säkringar och reläer. Leta upp säkringen bränslepumpen och dra ut den för att kolla om den är trasig. Det kommer att bli uppenbart om tråden bränns igenom. Om så är fallet, byt ut den och försöker starta bilen. Om säkringen är bra, leta efter bränslepumpens relä. Placera en hand på bollen och ha någon hjälp genom att vrida nyckeln till "On" och "Off" positioner flera gånger. Höra och känna det klickar varje gång de viktigaste cykler, om reläet är bra. Om det är bra, gå vidare men om inte, drar reläet.
4

Vrid nyckeln "Off" och haka voltmetern upp med den svarta kabeln ansluten till den negativa batteripolen. Använd den röda kabeln till sondera terminalerna i säkringsblocket utryms av reläet. En terminal bör ha makt. Om inte, finns ett problem mellan säkringen och reläet. Om strömmen är närvarande, ha hjälpare vrida om nyckeln "On." Sond anslutningarna igen. Två terminaler bör ha makten nu. Om inte, existerar ett problem mellan reläet och datorn. Om det finns ström till båda terminalerna, är reläet dåligt.
5

test för att säkerställa att problemet är bränslet bara. Detta är det enklaste sättet att testa en pump efter att ha säkerställt att det har effekt. Ur en mekaniker synpunkt är detta att komma till den nedersta raden snabbt. Ta bort luftkanalen till spjällhuset med skruvmejsel för att lossa klämman och dra kanalen off.
6

Håll gasspjället på spjällhuset öppen med kopplingen och spraya två andra skott av förgasare renare i spjällhuset. Släpp kopplingen och starta motorn. Om motorn startar och går i ett par sekunder, är bränslepumpen dåligt och behöver bytas ut. Du sköt just bränsle i motorn och den fungerade. Om det misslyckas med att köra, ytterligare problem föreligger, eventuellt vevaxeln sensor, kamaxel sensor, Luftmassemätare eller dator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68161.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.