Hur vet jag om ett värmeelement är skadad

Under de första åren av biltillverkning, som ersätter ett värmeelement var mycket enklare än vad det är idag. De var lättillgänglig, av mässing och kunde repareras. Senare modeller är tillverkade av aluminium och plast, svårt att hitta och ta bort, och inte kan repareras. I vissa fall måste hela instrumentbrädan tas bort, det klimatkontroll fallet tas isär, och luftkonditioneringen och kylsystem måste tömmas. Då och endast då kan värmeelementet bytas. Åtminstone är det relativt lätt att kontrollera ett värmeelement. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen. Ta bort kylarlocket och kontrollera kylvätskenivån. Om kylvätska är låg, på vissa fordon finns det inte tillräckligt att cirkulera genom värmeelementet. På andra detta inte kommer att göra stor skillnad. Men se till att det finns tillräckligt med kylvätska och att motorn är kall för detta test.
2

Veva bilen, ställ in värmen på fullt, och låt motorn varm. Inspektera Värmeslangarna går från motorn till brandväggen. Känn på slangarna. Det kan finnas en värmare styrventil i en av slangarna. Känn före och efter uppvärmningsventil, som bör vara varm på båda sidor. Om det inte är ventilen förmodligen defekt. Kontrollera tillverkarens förfarande för att testa ventilen. Om dessa slangar får aldrig varm, är motorn igång kall och termostaten behöver bytas.
3

Känn båda Värmeslangarna som går in i brandväggen. Motorn måste vara igång vid rätt temperatur och värmaren kontroll inställd på full varmt för detta test. Båda slangarna ska vara varm. Dessa slangar kan het vätska att cirkulera genom värmeelementet. Om det inte finns någon cirkulation, är värmeelementet blockeras med mineralfyndigheter och måste bytas.
4

titta närmare på slangar och klämmor som ansluter till värmeelementet. Inspektera slangarna på motorn och eventuella slangar, rör eller korsningar som leder till spill behållaren. Dessa bör alla vara torr. Reparera eventuella läckor som skulle förhindra tillräcklig kylmedelsflöde till värmeelementet.
5

Shine en ficklampa under instrumentbrädan och leta efter läckor. Kylvätska har en distinkt lukt. Om det finns ett kylmedel lukt men några läckor, kan detta tyda läckage som kan stoppas med ett kylsystem sealer. Om det finns droppar, måste värmeelementet bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65461.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.