Tecken på en Bad servopumpen

Servostyrning gör förarens arbete mycket lättare och i dag nästan alla bilar har denna funktion. Systemet använder ström från motorn för att driva en liten hydraulpump, vilket i sin tur ger stöd till föraren när ratten vrids i ena eller andra riktningen. Liksom alla mekaniska komponenter kan emellertid pumpen utvecklar problem. Genom att lära sig känna igen tecken på en dålig servopumpen förare kan identifiera och åtgärda problem innan de blir allvarliga. Svårighetsgrad Styrning

När problem utvecklas i servopumpen, kommer pumpen brukar inte leverera det tryck som krävs för att hjälpa föraren att vrida på ratten. Föraren kommer att märka en markant ökning av den ansträngning som krävs för att vrida ratten.
Noise

flesta styrpump problem kommer att åtföljas av högt ljud. Beroende på problemets natur kan buller vara ett högt klick eller skrammel, som orsakas av en trasig eller defekt pump vane. Eller det kan vara en högljudd gnälla eller klaga, möjligen indikerar problem med en pump bäring eller ingående axel. Ett högt morrande ljud kan indikera en blockering inuti pumpen och ett kontinuerligt högt svischande orsakas ofta av en låg servostyrning vätskenivån. Ovanliga ljud är ett tecken på ett problem som bör åtgärdas så snart som möjligt. Var noga med att öppna bilen huven och kontrollera att ljudet kommer från servopumpen och inte en annan motor komponent.
Steering Wheel inte återgår till Center

Om ratten inte enkelt återgå till mittläget efter att bilen det kan betyda problem med servopumpen. Den sannolika boven i dramat är ett problem med den ingående axeln lagret.
Vätskeläckage
p Om det finns vätska läcker ut från servopumpen då en tätning eller packning har misslyckats eller pumphuset har knäckt. Var noga med att vätskan är inte bara ett resultat av ett överflöde från vätskebehållaren orsakas av överfyllning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65446.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.