Hur man berättar en bra kajak från en dålig

De flesta kajaker har mycket robust konstruktion, byggd för att ta en bokstavlig stryk. Tyvärr har många ägare kan missbruka denna hållbarhet faktor genom att vidga gränserna för sin kajak specifikationer och toleranser. Misshandlade kajaker visar några mycket tydliga varningssignaler när det kommer till deras skrovhållfasthet och mekaniska kontroller. Ålder, vittring, skrov sprickor, salt, färg och andra faktorer spelar in de faktorer att veta vilken kajak kan vara bäst för dig och vilka som ska undvikas. Kayak integritet lika säkerhet, när så mycket kan vara i riskzonen, oavsett om racing, vit-vatten utforska eller fritid paddling. Vissa tecken kommer att annonsera sig själva när man överväger att använda eller köpa en kajak. Saker du behöver
Måttband
Vikt Tänger skala
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Bestäm din exakta vikt och längd innan hyra eller köpa en kajak, med hjälp av en skala och måttbandet. Kajaker har vikt bestämningar, enligt deras flytkraft, bredd och storlek. Passa kroppen i stolen och arbeta justerskruvarna kontroller, för att se till att du har gott om benutrymme och avslut - en mindre, racier modellen kan se bra ut på sjön eller floden, men det kommer att vara ett dåligt val för din vikt och storlek om du överskrider sina begränsningar.
2

Undersök någon blekning på utomhusfärg för ultraviolett (UV) solskador. Hitta den ursprungliga primära färgen genom att titta i det inre eller bakom en strukturell panel. Svår sol blekning betecknar en strukturell integritet fel att plast eller glasfiber ytan har torkat. Dra tillbaka på en plast läpp med en tång för att en 90-graders vinkel. Om plasten snaps, betyder det att materialet har förlorat sin elasticitet och hållfasthet. Välj en kajak med en djup, glänsande färg.
3

Leta efter vita solen Fördunklingen på utsidan, glasfiber eller plast yta. En sådan yta kommer att vara mer benägna att permanent stötskador träffad hårt. Tryck ner och akter däck panel, söker flex. Flex indikerar god elasticitet. Vet att sol-bleka, kommer torr plast inte ta en plast svets, eftersom svetsen inte kommer att ansluta sig till den skadade ytan. Bra kajaker har rena, ljust målade ytor.
4

Testa ett massivt trä kajak genom att lyfta upp det från endera änden, notera om det verkar alltför tung. Djupa urgröpningar i trä eller sprickor i fogen, även under glasfiber, skulle kunna vara ett tecken på att kajaken har blivit vatten-loggas. Testa trä kajaken genom att placera den i en stilla pool av vatten, som en swimmingpool eller lugna sjön. Det bör inte luta Hursomhelst sida till sida, eller borde inte doppa fram i fören eller doppa ner från aktern i någon större utsträckning. Bra kajaker har låg vikt och sitta på rätt köl i vattnet.
5

Vänd kajaken över och undersöka botten scupper eller dräneringshål. De bör inte ha några sprickor eller svetsade reparationer. Leta efter streck som visas som hudbristningar - dessa visar interiör spänningssprickor som inte har brutit mot ytan ännu. Interiör påkänningssprickor hända när människor står inne i kajaken medan det sitter på en hård yta. På glasfiberskal kajaker, leta efter spider-vävband sprickor i sidorna och skrov. Dessa indikerar effekter med block eller stenar, och kommer att resultera i en strukturellt svag skrov. Gook kajaker har inga sprickor eller splittring.
6

Leta efter drag hål eller svår skavning på botten på aktern bit. Sådant slitage indikerar att kajaken olämpligt har dragits över cement eller grus, som har avlägsnats skrovmaterial. Använd tummen för att trycka ner hårt på olika delar av skrovets botten. Det bör finnas någon flex, men inte tillräckligt för att skjuta en del av plast eller glasfiber för långt inåt. Bra kajaker har ingen repning på kölen eller aktern.
7

Leta efter ojämnt slitage eller marker längs kölen, om den har en köl linje. Ovanliga slitage på kölen indikerar att dra och kontinuerlig jordning. Placera kajak i ett mörkt rum, lutad på sin sida. Kör en ficklampa inne i kajaken sätet fack, upp till fören och tillbaka till aktern. Leta efter överskott starkt ljus kommer genom skrovet området. Mer ljus visar genom ett område av skrovet materialet indikerar skrov gallring eller onormalt slitage. Ett ljus kommer att lysa med ens ljusstyrka genom skrovet av en bra kajak.
8

Undersök alla metalldelar kajak, inklusive däcksluckor, cockpit fästen sits, chock sladd däck rigg och bärhandtag för oxidation, saltvatten rost och korrosion. Eventuella gångjärn, skruvar, muttrar eller bultar med måste bytas. Dra på bärhandtaget att se till att det inte vicka eller flex. Bra kajaker har rost och korrosion-fria mekanik och fästelement.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66976.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.