Hur man kolla om en bil generatorn Bad

Utan en fungerande generator som ger en stadig laddning till batteriet, kommer du snart själv strandsatta. Du kan undvika detta krångel i förväg genom att utföra ett enkelt test på bilens generator. Allt som krävs är en digital voltmeter, som du kan köpa på nästan varje bil leverans butik. Beroende på den exakta varumärke och funktioner, voltmetrar är relativt billiga och enkla att använda. Du hittar också att en digital voltmeter kommer att erbjuda den största noggrannheten när man testar bilens generator. Saker du behöver
Digital voltmeter
Helper
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på din bil och ta bort eventuella sköldar som skymmer batteripolerna. För att korrekt utföra generatorn testet, måste du kunna komma åt både de positiva och negativa polerna på batteriet.
2

Fäst digital voltmeter till bilens batteri. Du måste ansluta den röda, positiva sond /klämma på voltmetern till den positiva polen på batteriet och den svarta, negativa sond /klämma till den negativa polen.
3

Tryck på strömbrytaren på din voltmeter för att slå på den. Sedan ge signalen till din hjälpare, som bör vara bakom ratten. Han ska slå av tändningen och starta bilen, trycka lätt på gasen så att bilen varvtal till en snabb tomgång.
4

Undersök läsning på din digital voltmeter. Om generatorn genererar en tillräcklig laddning, bör du notera en läsning av 13,6 till 14,3 volt. Mätvärden betydligt högre (över 15 volt) eller lägre (under 12 volt) är tecken på ett problem.
5

Berätta din hjälpreda för att slå på bilens strålkastare, värmare och stereo samtidigt som motorn på en snabb tomgång. Sedan titta på din voltmeter igen. Du bör ändå se en läsning av ca 14 volt. Om avläsningen är mindre än 13 volt, är chansen att din generator kommer att behöva bytas ut eller repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65117.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.