Vilka är de tecken på en dålig remspännare?

Remspännaren är en viktig del av varje motor. Dess funktioner innefattar åtdragning motorn bälte och överföra kraft genom remskivor från Serpentine belt till generatorn. Det är ansvarig för att generera rätt mängd av spänning för att låta motorn gå och driva dess komponenter. Bältessträckare förlora sin styrka och effektivitet över tiden, vilket kan leda till ett motorhaveri om bältena inte ersätts. Det är bra att känna till tecken på att spännaren är slitna eller behöver bytas ut. Batteri Ljus

bilbatteri tänds när remspännaren sviktar. Batteriet kommer att börja löpa ner på grund av det faktum att bandet mattas av och glider ur facket. Dessutom kommer generatorn inte längre vända tillräckligt snabbt för att driva batteriet.
Glapp

En av de viktigaste tecknen på att en remspännare behöver bytas ut är det glapp i bältet. Lyssna efter ett fladdrande "ljud under körning eller när bilen går på tomgång. Detta indikerar spännaren är för lös. Andra ljud som skrikande eller virvlande från framsidan av motorn betyder fjädern inuti spännaren försvagas. I detta fall remspännaren behöver bytas.
rost och skräp

rost eller korrosion kan bygga upp runt spännaren, liksom smuts och lera. Rust förhindrar spännaren från roterar fritt, vilket kan orsaka ytterligare skador på motorn. Korrosion kan uppstå i områden med kallare klimat, och där vägarna är kraftigt saltat under vintern. Rust tenderar också att distribuera till andra delar av motorn, inklusive generatorn. Addera Remskiva Skador

Eventuella skador på den automatiska spännaren kan orsaka skador på remspännaren på grund av de vibrationer som orsakas av trissan. Fysiska skador på remskivan är en indikering av extrem spänning eller fysisk störning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66172.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.