Vanagon Felsökning

Volkswagen Vanagon är en bakre motor, framåt kör transportfordonet som härrör från VW Transporter designen. Modellen debuterade 1980 och ersattes av den främre motorn Eurovan 1994. Den Vanagon besvärades med konstruktionsfel som skulle orsaka motor och drivlina frågor, tidiga modeller med luftkylda motorer var den mest problematiska. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan felsöka en Vanagon i ungefär en timme. Överhettning

Motorn är i baksidan av van, som den klassiska Transporters, och är luftkyld, tenderar det att bli mycket het. Från 1980 till 1983 var de motorer som används för Vanagons identiska med dem som används för Transportörer, utom för fyrkantiga ventilportarna. Efter halvårsskiftet 1983 blev de nyare vattenkylda versioner tillgängliga. Dessa används långa kylvätskerören att köra vatten till framsidan av van till en radiator. Även om detta system fungerar i teorin, var motorn helt enkelt en version av den äldre 2,0 liter luftkyld motor, med vattenmantlar stället för fenor luft. När van överhettas, är det första du ska göra leta efter läckor i vattensystemet, vilket innebär kontroll under hela fordonet. De vattenmantlar runt cylindrarna är också benägna att ha interna läckor, som "kockar" kylmediet och gör det försvinna. Användning av någon annan /frostskyddsmedel än VW fabriken vätska har varit känt för att orsaka problem med korrosion, eftersom de två olika typer av metall i vattnet jacka och vevhuset använder kylvätska som elektrolyt och bildar en avgift, som finns i ett batteri . När en luftkylda överhettas, är det oftast en olje fråga, olja för luftkylda motorer är viktigt att hålla dem kylda. Vissa yttre oljekylare har varit kända för att sänka arbetstemperaturen hos dessa skåpbilar.
Bränsleinsprutning

årsmodeller från 1976 till mitten av 1980-talet ansågs "experimental "år för bränsleinsprutning. Den 2000cc motor som kom i 1980-1983 modeller hade liknande mekaniska /elektriska insprutningssystem med dem i 1979-modeller. Vattenkylda modeller hade föränderliga system, och de senare åren versionerna var den mest tillförlitliga. En viktig hörnsten för att inspektera på FI-system är blandningen solenoiden fält, som är monterad nära luftintaget fält på höger sida av motorn. Denna krets berättar motorn hur man blandar bränslet i förhållande till mängden av luft att denna låda sinnen. Den lilla fjädern inuti är justerbar, och om problemet är ett loping motor, dålig acceleration och dålig bränsleekonomi, kolla denna krets justerskruv. Lådan har en svart topp lock som lossnar lätt, utsätta fjädern och skruven. Motsols är smalare, medurs är rikare. En annan del av detta system är nära - gasvajern koppling i mitten bak i motorn kan ha luftläckage, vilket ger en rik eller mager FI systemet som solenoiden försöker justera. Bränsleinsprutarna själva var relativt tillförlitliga, och är ungefär lika lätt att byta som ett tändstift.
Laddning

Vanagons alla kom med alternerande generatorer, som ger ström för att ladda batteriet och köra motorn. Utformningen av att ha hela systemet i bak, med de flesta tillbehör i främre eller mellersta, innebär en hel del överskott ledningar som löper genom bilen. Varje hörn vändpunkt kan orsaka en mark-out eller trasig säkring, och felsökning av elsystemet för fel kräver en voltmeter och tålamod för att testa varje tråd. Byte av ledningar är svårt, men kan oftast förenklas genom att köra nya ledningar och förbi de utbrända kablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64512.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.