Hur man diagnostiserar en läckande kylare

En läckande kylare kan orsaka en hel del problem . Till att börja med , hjälper kylaren i bilen för att flytta bort värmen från motorn . Som namnet antyder , den utstrålar den värme som alstras inne i motorn . Detta hjälper till att förhindra de interna komponenterna i motorn från smälta till varandra från de höga temperaturer som alstras under förbrännings cykeln . Om du märker mätaren vattentemperaturen beter sig i bilen , men du kanske vill prova diagnostisera problemet genom att titta på om din radiator kan läcka . Instruktioner
1

Öppna huven och kolla tanken kylvätskebehållaren . Kylmediet i reservoaren tanken bör vara mellan de övre och undre märkena på sidan av tanken .
2

Kontrollera för grön vätska på marken under fordonets front , särskilt kylaren. Kylvätska är grön , så om du ser några gröna pölar , är detta en tydlig indikation på att kylaren läcker .
3

Starta motorn och låt den värma upp till normal arbetstemperatur . Om ditt vatten temperaturmätare stiger mer än halvvägs upp mätaren , kan du ha en läckande kylare . Den höga temperaturen beror på låga kylvätska nivåer . Om vattentemperaturen stiger in i den röda zonen område på ditt vatten temperaturmätare , stäng av motorn . Detta är en stark indikation på att du har en läcka i din radiator eller kylsystem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64154.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.