Felsökning av en 2001 Chevy 2.4 Det går varm

Felsökning en överhettning problem i din 2001 Chevy bil utrustad med 2,4 liters motorn sker genom en process för eliminering. Du tittar på möjliga orsaker att peka ut den verkliga orsaken till problemet. Mekaniska problem såsom läckor eller en stickning termostat, samt elfel som felaktiga motorer fläkt och reläer, kommer att påverka kylsystemet förmåga att eliminera värme från motorn. Den genomsnittliga hem mekaniker kommer korrekt diagnostisera orsaken till ett hett rinnande 2.4 motor på mindre än en timme med vanliga verktyg och utrustning. Saker du behöver
Kylsystem tryckprovare
Kylsystem färgämne
Svart ljus
Automotive Test ljus
Visa fler instruktioner
Mekanisk provning
1

Skruva av trycklocket från kylmediet tank placerad på passagerarsidan av motorrummet. Häll flaska kylvätska läcksökning färgämnet i kylvätsketanken. Starta motorn och låt den köra tills driftstemperatur på temperaturmätaren nås. Detta kommer att cirkulera färgen.
2

Låt motorn svalna. Ta trycklocket placerad på kylarens tanken och skruva trycket testarens GM adapter till tanken. Skruva trycket testare till adaptern och pumpa handtaget tryckprovare tills 16 psi anges på testarens mätare.
3

Clip batterikablarna från svarta ljus till batteripolerna. Shine den svarta ljus över motorn och leta efter spår av den färgglada färgen runt kylvätsketanken, vattenpump, slanganslutningar och radiator. De vanligaste läcka områden för fordon som använder denna motor är förarsidan radiator tank, vattenpump placerad på baksidan av motorn i närheten av brandväggen, och sömmarna i kylvätsketanken.
Elektrisk provning
4

Clip kretsen testarens batterikablarna till batteripolerna. Kontrollera # 12 och # 14 säkringar i under-streck säkringsplint beläget vid slutet av förarsidan streck genom att röra sonden av testare till säkringar "teststift. Ström ska anges på både test stift säkringen vid alla tidpunkter. Byt säkringarna om strömmen inte anges på båda sidor om säkringen.
5

Koppla kylfläkten elektriska kontaktdon och starta motorn. När motorn har uppnått arbetstemperatur, kontrollera makten och marken på kontakten. Strömmen ska vara närvarande på en tråd av kontakten och marken ska vara närvarande på den andra tråden. Om båda är närvarande, byta fläktmotorn. Om inte, anslut fläkten igen och gå till nästa steg.
6

Ta bort kylfläkten 1 relä som ligger i säkringsblocket under huven. Kontrollera om två terminaler som indikerar ström och två anger marken genom sondering reläets plintar i säkringsplinten med kretsprovare. Om makt och marken är närvarande, byt reläet. Om inte, presentera gå till nästa test.
7

tillbaka fläkten 1 relä. Starta motorn och slå på A /C. Om någon av fläktarna kom igen, byt ut kylvätsketemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67553.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.