Hur fungerar en bilmotor Skapa en Vacuum?

Vakuum fungerar som en grundläggande dynamisk luftflöde på förbränningsmotorn. Utan rätt vakuum, skulle en bil svälta av luft och bränsle blandning krävs för att producera förbränning. Vakuum är skillnaden i tryck, vanligtvis mätt i inches of mercury, mellan det inre av insugningsröret och utomhusluften tryck. Kolv Draw

När inloppsventilen öppnas är luftbränsleblandningen dras in i förbränningskammaren genom den nedåtgående rörelsen av kolven, vilket skapar en sugning eller vakuum. När kolven når toppen av sitt kompressionsslag, är luft-bränsleblandningen antänds av tändstiftet, som skickar kolven nedåt på sitt kraftslag. Den utblåsningsslaget nedan, där de förbrukade förbränningsgaserna skjuts ut av avgasventilen och in i avgassystemet. När kolven gör en annan nedåtgående slag, sug eller vakuum skapas igen. Oavsett vilken hastighet motorn går, kolvarna drar inkommande luft-bränsle i förbränningskammaren.
Vakuum och Throttle Position

motorn dras runt normalt kommer att producera cirka 3 till 5 inches av kvicksilver eller Hg. Vakuum ökar och är högst vid tomgång när trottelpositionen är stängd eller på glänt. Detta beror på begränsning av luftflödet som inte kan röra sig i stor volym från luftintaget till grenröret. När gasspjället öppnas, går mer luft intaget, vilket orsakar en minskning i vakuum.
Vakuum Effektivitet och motorprestanda

Vakuum effektivitet kan mätas med en vakuummätare. Motor vakuum kommer att minska när motorn genomgår en tung belastning på full gas, t.ex. en backe, eller vid snabb acceleration från ett stopp. Den högsta vakuum kommer att resultera när motorn saktar ner från en hög hastighet eller vid kusten, och detta händer eftersom gasspjället är stängd men varvtalet är högt. Grenrörsvakuum specifikationer för olika förutsättningar beskrivs i fordonstillverkarens servicemanual.
Vacuum Hjälpkomponenter

Många fordonskomponenter använder grenrörsvakuum genom portarna och slangar. Brake boosters, som har vakuumhjälp, använda vakuum för att aktivera ett membran som ökar trycket vid tillämpningen av bromspedalen. Vissa vindrutetorkare och dörrlås använder vacuum-assisted servon för att driva ventiler och koppling. Äldre fordon med distributörer använder vakuum som ett medel för att föra gnisttidpunkt i tändsystemet. EGR och PVC ventil använda vakuum för att fungera som en del av avgasreningssystemet. Dessa hjälpsystem använder motorvarvtal eller ytterligare omkopplingsventiler att reglera rätt mängd vakuum behövs för att driva.
Motor Vakuum och barometertryck

på havsnivå, atmosfärstryck läser ca 14.7 pounds per square inch och har en kolonn av kvicksilver på 29,92 inches i höjd, eller Hg. Som atmosfärstryck och temperaturen ökar eller minskar vid förändringar i vädret, små förändringar i motorns vakuum. Mindre täta eller varmare luft ger mindre undertryck på grund av löst packade luftmolekyler. Ju högre höjd (mindre täta luft), desto lägre Hg, eller inches av kvicksilver i vakuum behandlingen. Till exempel kommer en tomgång på 22 Hg vid havsnivån visar ca 17 Hg vid 5.000 meter höjd. På 10.000 meter höjd, kommer kvicksilvret läsa om 12 Hg.
Korrekt vakuum

Normal vakuum för en motor på tomgång körningar på 14 till 18 inches kvicksilver när mätt med en mätare. Onormalt höga varvtal vid tomgång kan indikera ett vakuum läcka någonstans mellan gasreglage och grenrör, oftast pekar på spruckna slangar, brickor läckor, läckor grenrör, felaktig förgasare eller defekta portade vakuummanövrerad omkopplingsventiler. Detta resulterar också i en alltför mager luft blandningen. Låg vakuum kan bero på låg kompression och brända ventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68583.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.