Generator Brus i högtalare

Generator gnälla är ett högfrekvent brus som förändringar i klangfärgen beroende på motorns varvtal och upphör när motorn inte är i drift. Även om fenomen resulterar från driften av fordonets elsystem är det orsakas av olika faktorer. Primär Orsak

Ett fordons generator alstrar en växelström (AC) innan den omvandlas till likström (DC) genom att använda en serie av dioder kallas likriktarbryggan. Generator gnälla eller resultat rippel från en växelström flyr från dioderna. Den nuvarande elektriska fältet sedan plockas upp över signalvägen eller genom parallella trådar. Loops

När flera tillbehör utnyttjar ett fordon kropp som en mark
Ground, bildar de en gemensam returväg. Dessa jordslingor är i stånd att begränsa mängden av marken varje utrustning tar emot, så att infiltrationen av växelströmmen brus i signalen marken.
Induced Noise

När ett elektromagnetiskt fält från en komponent tråd strålas in signaltrådar eller högtalarkablar, buller infiltrerar ljudsystem. Detta fenomen uppstår när trådarna löpa parallellt och i nära anslutning.
Andra faktorer

Generator gnälla kan också resultera från defekta generator dioder, en svag eller överladdade batterier och en över -överflöd av potentiellt defekta tillbehör, vilket kan göra generatorn överansträngning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66871.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.