Cadillac transmissionsväxlingsstyrsektion Problem

Cadillac har haft ett gott rykte för att producera bilar kvalitet lyx med några signficiant skiftande problem med sina automatiska växellådor. Cadillac s sändningar produceras av dess moderbolag, General Motors, som levererar automatik och manuella växellådor till resten av sin bil lineup. Många Chevrolet och GMC fordon är utrustade med växellådor är identiska med dem i Cadillacs. Bakgrund

Cadillacs omväxlande drivs av Hydramatic fyra-, fem-och sex-växlad automatisk växellåda med endast en handfull utrustad med den sexväxlade Tremec TR-6060 manual. De senaste Cadillacs har GM: s 6L90 sexväxlad automatlåda eller 5L40/5L50 fem-hastigheter. Modeller från 1980 och 1990 presenterade 4T60 och 4T80 automatik.
Hard Shift

1990-talets Cadillacs kan uppleva upplyst "tjänsten motor" och "service transmission" tänds på motorvägshastigheter med hård växling. Problemet kan komma och gå, men den inbyggda datorn kommer att inleda ett program för säkerhetskopiering för att upprätthålla överföring prestanda om problemet inte åtgärdas. Växellådan kan också bli allt svårare att flytta. Endast en auktoriserad Cadillac-återförsäljare kan diagnostisera orsaken, enligt alldatadiy.com.
Inte mätsticka

Cadillacs utrustade med 5L40 eller 5L50-E fem- växlad automatisk, såsom Catera, har ingen överföring oljestickan eftersom överföring skiftande problem och misslyckanden är ofta orsakas av över-fyllning eller använder fel vätska, enligt aa1car.com. För att kontrollera vätskenivån, måste ägaren värma upp bilen och parkera den på en plan yta och sedan alla fyra hjulen måste höjas. När upphöjda, pluggen avlägsnas och en liten mängd vätska kommer att sippra ut. Om vätskan är jämn i botten av sidan hålet, det är på en lämplig nivå.
Nej Packning
p Om en Cadillac inte går in i växel när transmissionsolja är kall efter en transmission filterbyte, betyder det förmodligen packningen eller filter "O" ring har inte installerats korrekt. Det kan också betyda fel filter installerades, enligt en.allexperts.com.
Shift Utan Key

1995 Cadillac Fleetwoods har tendens att flytta från Park med utdragen tändningsnyckel, vilket kan göra att bilen rullar iväg. General Motors utfärdade ett återkallande varsel för 83.400 Fleetwoods att korrekt justera överföringshastigheten kopplingen shift kontroll för att lösa problemet.
Solenoid

Några Cadillac Concours Devilles har en "check engine "upplyst ljus som visar ett vridmoment och omvandlare clutch fel. Detta är sannolikt på grund av en felaktig momentomvandlarkoppling solenoid. Solenoiden är svårt att byta ut och installationen ska utföras av en Cadillac mekaniker. Addera Recall

Enligt automallusa.net, var mer än 17.000 2004 Cadillac SRX modellerna återkallas GM eftersom överföringen kan flyttas ut ur parken utan bromspedalen nedtryckt och med tändningen avstängd. Fordonet kan rulla iväg. Byta spärrhaken proppen och bussningen i shifter församling kommer att lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64324.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.